svetluska

Sbírka Světluška

 

 

 

V září Světlušky září!

 

 

 

 

       Ve dnech 10. a 11. září potkáte v Prachaticích a Lažišti nejspíš i vy Světlušky čili dobrovolnice Českého červeného kříže, které se zapojily do celostátní sbírky pro Světlušku – dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla.

 

 

 

       Již od roku 2003 Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. Patronkou projektu je zpěvačka Aneta Langerová.

 

 

 

       Sbírka Světluška podporuje např. ranou péči pro nevidomé a kombinovaně postižené děti, pořízení speciálních pomůcek jako je PC s hlasovým výstupem a braillským řádkem, čtecí lupy, mluvící zápisníky atp., pořízení vodících psů, načítání zvukových knih a komentování filmů a mnoho dalších aktivit určených dětem a dospělým se zrakovým postižením. Projekt také podporuje nadané studenty v rozvoji talentu, tvořivých schopností a studiu.

 

 

 

       Zakoupením ponožek, hracích karet, zubního kartáčku nebo náramků a placek můžete i Vy podpořit pomoc lidem s těžkým osudem a velkým elánem do života. Konkrétní příběhy lidí, kterým nadační fond již pomohl, najdete na www.svetluska.net.

 

 

Text a foto: Zuzana Pelikánová  

svetluska

{jcomments off}