Pozvánka: Zažít Vimperk jinak

 

 

 

Zažít Vimperk jinak

 

 

 

 

       3. ročník pouliční slavnosti Zažít Vimperk jinak klepe na dveře a přípravy na den, kdy se z našich ulic stanou sportoviště, taneční parket, tržiště, divadlo či koncertní podium, právě vrcholí.

 

 

 

       I letos je pro Vás připraven bohatý program. Ze sportovních aktivit se můžete těšit na vystoupení vimperských gymnastek, případně si s nimi můžete rovnou zatrénovat a naučit se základní gymnastické cviky, skoky či přemety. Dále si budete moci vyzkoušet jízdu zručnosti na kole s místními zkušenými trenéry, zahrát pingpong, minigolf a nebude chybět ani oblíbená lezecká stěna či lezení na basy od piva. V Rožmberské ulici na Vás budou již tradičně čekat tvořivé dílničky, deskové hry a hasiči. U kašny naproti Kavárně Ve Skále si můžete zadovádět ve vodním světě a bublináriu.

 

 

 

       V horním úseku ulice Pivovarské (od pizzerie Marco po hostinec Na Koreji ) určitě navštivte stánek spolku Vimpersko, který pro Vás již tradičně připravil oblíbenou soutěž „o nejlepší buchtu“, blešák a kde budete moci přispět na obnovu kapličky na Brantlově Dvoře. Dále se v tomto úseku nezapomeňte zastavit v rodinné tkalcovně Na vlně nebo u vimperských skautů, kteří tam postaví pravé indiánské tee-pee a budete moci poznat něco málo z jejich skautských dovedností.

 

 

       Protože 14. 9. připadá na den, kdy si celorepublikově připomínáme Dny evropského dědictví, tak ve dnech 14.–15.9. se pro Vás zdarma otevřou také brány významných vimperských památek. V rámci akce Zažít Vimperk jinak je pro Vás připravena komentovaná hodinová prohlídka města s Mgr. Janou Kriškovou, která Vás provede a seznámí s historií města Vimperk. Sraz účastníků bude v 15:30 u výstavy o historii města – u ČSOB (děti můžete nechat na pohádce divadla Půlnoc, rádi Vám je pohlídáme).

 zvj - kopie (2)

 

 

       A co se nevešlo na ulici, naleznete v „domu služeb“, kde si můžete vyzkoušet netradiční tvoření s Beritem a osvojit si základní techniky batikování a spolek Slunečnice si pro Vás připravil Den otevřených dveří s možností vytvořit si vlastní výrobek.

 

 

 

       Na hlavní scéně naproti pizzerii Marco Vás čeká od rána do večera bohatý kulturní program. Začínáme v 9 hod., kdy nám zazpívá sbor ZŠ Smetanova, následovat budou nejrůznější divadla a koncerty, novinkou bude vědomostní kvíz pro dospělé a nebude chybět ani ukázka RC modelů. Obzvláště rádi Vás zveme na koncert Veroniky Spiegelové a jejího bandu. V rámci tohoto vystoupení proběhne slavnostní zakončení půlroční charitativní sbírky pro vimperskou nemocnici. Pouliční slavnost bude zakončena taneční zábavou kaplické skupiny Agria Band, která Vám zahraje od 20,00 hod.

 

 

 

        Zažít Vimperk jinak, to není jen setkávání a potkávání se v ulicích a užívání si společné zábavy, ale je to také o pomoci druhým. Proto ani v letošním ročníku nemůže chybět charitativní bufet pod patronátem Šumavy na nohou. Opět se můžete o své kulinářské umění podělit se všemi Vimperáky a ještě tím pomoci dobré věci. Své chlebíčky, buchty, nakládané sýry, pizzy, toasty aj. můžete od rána nosit do bufetu na “Malém” náměstí. Tam si je může za libovolný příspěvek kdokoliv vzít. Výtěžek bude tentokrát věnován dvouletému Tomíkovi z Vimperka, který trpí vzácným syndromem.

 

 

 

       A tak nezapomeňte, 14. 9.2019 se na Vás budeme těšit od 9 hod. po celý den v ulicích Pivovarská (od pošty po hostinec Na Koreji) a v ul. Rožmberská.  Kompletní program naleznete na www.zazitvimperkjinak.cz

 

 

 Jitka Kabourková

Vimperk žije!  

zvj

{jcomments off}