Jak se děti připravovaly na Vánoce?

Jak se připravovaly na Vánoce?

 

Těšením se na Mikuláše, Ježíška, stromeček, dárky a prázdniny trávily, stejně jako ostatní děti, čas i děti ze školní družiny Pampeliška při ZŠ Lerchova.

Aby jim to nekonečně dlouhé čekání ubíhalo trochu rychleji a nuda a případné zlobení (vždyť šlo také o čistý list v Knize hříchů, kterou čte Mikuláš!) neměly místo, připravily pro ně jejich vychovatelky tradiční pestrý program, při kterém radost a zábava střídala „práci“ pro radost…

O tom, co všechno ‚družiňáčci‘ v prosinci stihli, napsaly jejich vychovatelky:

 

 

PEKELNÁ ZAHRADNÍ PÁRTY

IMG-20191205-WA0003

 

IMG 20191205 124742

Dříve než začal ve čtvrtek 5.12. 2019 chodit Mikuláš s doprovodem, vyrojilo se hned ráno jako předvoj plno malých čertíků na Lerchovce. Nejprve strašili po celé modré škole a po obědě vyrazili ze školní družiny řádit na pekelnou zahradní párty.

„Aby jim nezmrzly prstíky, vzali si teplé huňaté hadříky a na ohni upekli čertovské buřtíky. Ve vyhřáté komůrce je snědli, při pití čajíku se ani nehli, pak na zahradu soutěžit vběhli. Divocí rarášci nestáli ani chviličku, pořádně si užili s Modrousem honičku, u puzzlí si lámali rohatou hlavičku. Kdo Luciferovi zapěl do noty, dostal od něj koláčkové dobroty, aby měl energii do foroty. Pak čertí úprk dopředu či zpátky, posbírat výslužku, odejít vrátky a jiskrou v očičkách myslet na další hrátky.“

Hlavní čertice Helalína, Mišulína a yMarulína se svými pomocníky i s dovádivými čertisky moc děkují manželům ŠÍMOVÝM za poskytnutí zázemí, pekelné plameny, roztopený krb, horký čaj i pomocné ruce a firmě CUPEKO za dar v podobě chlebů a výborných koláčků všech možných druhů!

 {gallery}susice/2019/12_prosinec/druzina_prosinec/pekelna_party/{/gallery}

 

 

Vánoční jarmark je tady!

IMG 20191211 152838

Předvánoční nastal čas a u nás ve škole je opět den otevřených dveří (11. prosince) a s ním i tradiční vánoční jarmark, který každoročně organizuje družina s dětmi z keramického kroužku.

Se svými výrobky přišly na jarmark také děti z keramického kroužku v „Káčku“, i se svou vedoucí Štěpánkou. Stoly se prohýbaly nádhernými keramickými výrobky. Svícny, věnce, zvonečky, velcí přírodní andělé i malí andělíčci, vánoční zápichy a jiné vánoční drobnosti byly na prodej.

Kolemjdoucí vstřebávali vánoční atmosféru, poslouchali vánoční koledy a při té příležitosti nakoupili krásné vánoční dekorace.

Všem moc děkujeme!

 

 {gallery}susice/2019/12_prosinec/druzina_prosinec/vanocni_jarmark/{/gallery}

 

Co by to bylo za Vánoce bez perníčků!

20191211 134535

Lákavá vůně vánočního perníku se linula modrou školou i v den otevřených dveří 11. prosince.

 

Školní družina byla v ten den místem, kde se sešly nejen děti, ale i jejich rodiče. Při příležitosti dne otevřených dveří si ve třetím oddělení všichni společně mohli zpestřit adventní čas zdobením perníčků. Předem připravené a napečené perníkové stromky, sněhuláky, komety a zvonečky přítomní zdobili cukrovo-bílkovou polevou podle vlastní fantazie. Kdo chtěl, mohl hned po skončení díla perníčky ochutnat, nebo své výtvory odnést domů. 

Malí cukráři a cukrářky naplno rozvinuli svoji fantazii a společně s rodiči prožili pěkné a tvořivé odpoledne.

 20191211 135214

 

20191211 135959

 

Přeji všem klidný a úspěšný rok 2020!

 

**************************

 

Všem vychovatelkám ze školní družiny Pampeliška děkujeme za celoroční zpravodajství a fotografie, přejeme  do nového roku hodně sil, zdraví, nápadů, elánů a radosti šikovných dětí! Těšíme se i v příštím roce na báječnou spolupráci 🙂

 

Redakce logo šumava

 

{jcomments off}