Ve třetí etapě cyklisté zdolávali slavný Mt. Ventoux

Ve třetí etapě cyklisté zdolávali slavný Mt. Ventoux 

 

Výjezd na Mt. Ventoux ovládl Jan Vastl

Screenshot 20200328 104627

 

Třetí etapa cyklistického virtuálního seriálu ROUVY Real Spring Classics zavedla cyklisty do Francie na trať Tour de France. Tentokrát zdolávali slavný vrchol Mt. Ventoux. Etapa měřila 17,1 km s převýšením 1400 metrů. Startovalo 460 závodníků, z toho 270 mimo Českou republiku.

 

Francouzská etapa mohla naznačit, kdo se z vedoucí trojice Vastl – Škarnitzl – Stošek více přiblíží celkovému vítězství. A to se také stalo. Hned od začátku doslova práskl do koní Jan Vastl (Pushbikers XC Team), který dříve jezdíval v barvách vimperských bikerů, a v cíli byl skoro o tři minuty dříve než Martin Stošek. Nejlepší trojici v cíli pak doplnil další elitní biker Kristián Hynek. Po dvou etapách vedoucí Jan Škarnitzl tentokrát skončil osmý, ale stále ještě může bojovat o celkové prvenství. Z pěti etap se totiž počítají tři nejlepší výsledky a Škarnitzl má z prvních dvou závodů na kontě 1. a 2. místo.

 

Výjezd na Mt. Ventoux: https://my.rouvy.com/virtualni-trasy/detail/36341

 

     „Honza Vastl má formu, kopec mu sedí a není vůbec náhodné, že seriál vede. Již předtím jel výborně v Řecku a prodává, co má natrénováno,“ pochválil vedoucího závodníka seriálu trenér vimperských bikerů a spolukomentátor série Jiří Lutovský.

 

Nový náboj dostává kategorie žen. Vítězka prvních dvou etap Jana Pichlíková (Kross Bike Ranch Team) tentokrát našla přemožitelku v Italce Erice Magnaldiové (Ceratizit WNT Pro cycling Team), která skončila v absolutním pořadí třetí etapy na skvělém šestnáctém místě. Pokud Italka nastoupí do závěrečných dvou etap, bude o drama postaráno.

 

     „Erica jezdí ženskou profesionální PRO Tour. Má na kontě čtvrté místo v závodě Okolo Kalifornie a desáté na Giru,“ představil vítězku třetí etapy Jiří Lutovský.

Screenshot 20200328 105830

foto:Luděk Sáska

 

Dobře jeli také svěřenci Jiřího Lutovského z Rouvy Specialized Cycling Teamu Sam Jirouš (17. mezi muži) a Tereza Sásková (3. mezi ženami). „Tereza se hodně zvedla, Sam jede také velmi dobře. Je vidět, že na konci karantény mají formu,“ komentoval jejich výkony trenér Lutovský a doplnil: „V neděli pojedou prakticky na domácí trati v Toskánsku, tak uvidíme, jak prodají místní znalost.“

 

Výsledky – Mt. Ventoux (17,12 km) – Muži: 1. J. Vastl 54:13, 2. M. Stošek -2:46, 3. K. Hynek -3:21, 4. V. Ludvík -3:53, 5. R. Hula -4:31, 6. D. Šulc (všichni CZE) -5:32, 7. T. Hanlon (GBR) -5:45.

 

Ženy: 1. E. Magnaldi (ITA) 1:03:58, 2. J. Pichlíková -8:59, 3. T. Sásková (obě CZE) -14:38.

 

Čtvrtá etapa, Scarlino Scalo, se jede v neděli od 18 hodin. Sledovat ji mohou fanoušci na internetovém kanále České televize HbbTV, vysílá ji i SportSoft, který zajišťuje časomíru závodu, na YouTube.

 

zdroj:https://prachaticky.denik.cz/

{jcomments off}