Zabavte děti Abecedou peněz

 

abeceda penez

Desítky tisíc dětí na Plzeňsku pomůže během karantény zabavit zážitková Abeceda peněz

 

Ulevit rodičům, zpestřit dlouhou chvíli dětem a přitom je nenásilně naučit spoustu nového o světě financí. S tím vším od tohoto týdne pomáhají nové edukativní hry a soutěže Abecedy peněz. Zabaví se v nich všechny děti bez rozdílu věku, od nejmenších školáků až po teenagery na střední. K motivaci přispějí i atraktivní ceny, které mohou získat. V Plzeňském kraji je přibližně 75 tisíc dětí, jež zůstaly kvůli uzavření základních a středních škol doma. 

 

Týden co týden se bude na stránkách Abecedy peněz objevovat nová soutěž pro žáky základních škol. Děti se pobaví a zároveň se zábavnou formou seznámí se základy hospodaření. Prostřednictvím interaktivních her si mohou hrát na dospělé nebo zkusit, jaké to je, být podnikatelem. Žáci na druhém stupni se pak mohou spolu se středoškoláky zapojit do hry Tajuplná cesta. Interaktivní počítačová hra teenagery přenese do zahraničí a umožní jim v napínavé detektivce prožít první zkušenosti s brigádou. A vším, co pobyt v zahraničí na vlastní pěst a s omezenými prostředky obnáší.

 

Všechny úkoly jsou koncipované tak, aby je zvládly děti samy. „Také máme doma školáky a víme, jak je to nyní pro rodiče náročné. Záměrně jsme náplň online Abecedy peněz připravili tak, aby v průběhu programu děti nepotřebovaly neustálou přítomnost dospělého. Hry i soutěže mohou zpracovávat samostatně,“ vysvětluje David Hubáček, šéf finančního vzdělávání v České spořitelně. „Jsem velmi rád, že se nám v tak krátkém čase podařilo překlopit naše vzdělávací programy do online prostředí,“ dodává. 

 

Abeceda peněz je v současné době největší ucelený koncept finančního vzdělávání u nás. Má záštitu Ministerstva financí a je metodicky připravena profesionálními pedagogy. Běží třetím rokem a za tu dobu ji ve školách absolvovalo přes 30 tisíc dětí. 

 

Nové hry a soutěže běží na stránkách www.abecedapenez.cz. Každý týden mohou děti od 3 do 18 let vyhrát atraktivní ceny, jako jsou telefony, deskové hry, předplatné Netflixu a mnoho dalšího. Bez ohledu na to, jestli se zapojí jednorázově, nebo budou soutěžit každý týden.

 

sporitelna banner

 

Abeceda peněz je aktuálně největší program finančního vzdělávání v ČR. Jeho cílem je zvýšit finanční gramotnost žáků základních škol. Program je metodicky připraven profesionálními pedagogy a pod záštitou Ministerstva financí jej realizuje Česká spořitelna pro žáky 2,4 a 9 tříd již na vice než 380 školách po celé ČR.  

Abeceda peněz je postavena na principu zážitkového učení, přizpůsobeného pro jednotlivé věkové skupiny. Druháci se učí hospodařit jako táta s mámou v rodině, čtvrťáci staví vlastní firmy a teenageři v devátých třídách ve strategické PC hře Tajuplná cesta zkouší přežít jako cizinci v Londýně.  

Účast v Abecedě peněz je pro školy i žáky zcela dobrovolná a zdarma. Samotný program na jednotlivých školách realizují profesionální pedagogičtí lektoři s podporou více než 230 dobrovolníků z řad zaměstnanců regionálních poboček České spořitelny. 

Letošní novinkou je rozšíření Abecedy peněz o kurzy pro seniory. V nich se učí ovládat chytré mobily a tablety a bezpečně se pohybovat v online prostředí.

 

-tz csas-

{jcomments off}