Příběhy Mouřence a Annína pokračují

Koncerty, prohlídky, tajemné legendy, bábovkobraní…. i v srpnu Annínsko žije!

 

mourenec

 

 

Letní program v šumavském kostele na Mouřenci nad Annínem pokračuje. V neděli 9. srpna v 15 hodin přiblíží Mgr. Václav Diviš židovské tradice a osudy šumavských židovských obyvatel.

 

pribehy sumavskych zidu

 

 

Běží také pravidelné komentované prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci. Přijít můžete denně v 16:30 h a v sobotu navíc i v 11 h. O víkendu se můžete poprvé potkat s novým průvodcem Petrem Janečkem, který doplní náš průvodcovský tým.

 

Připravená je také další noční prohlídka Mouřence. Přijít můžete v nděli 9. srpna od 22 hodin.

prohlidky-mourenec-prazdniny-2020-2  nocni prohidky mourenec - srpen

 

 

 

Na noční prohlídky zve v létě i kaple se sklářskou hrobkou nad sklárnou v Anníně. Prohlídka bude v neděli ve 21 hodin, poté se můžete přesunout na noční prohlídku Mouřence, prohlídky na sebe navazují.

 

kaple schmid nocni prohlidky - srpen

 

A na jaké pořady se můžete těšit dál?

 

 

* v sobotu 15. srpna v 18 hodin můžete vyslechnout na Mouřenci historika umění prof. Jana Royta, který bude přednášet o středověkých mouřeneckých freskách

Mourenecke fresky 2020 - prof Jan Royt

 

 

 

* v sobotu 22. srpna ve 14 hodin na Mouřenci poprvé vystoupí pardubická folková skupina Marien – nenechte si ujít tento koncert!

 

 

 

* rovněž v sobotu 22. srpna večer od 19 hodin vystoupí na Mouřenci klatovská kapela Elias, která přednese spirituály a další vícehlasé písně.

Elias-Mourenec-22-8-2020

 

 

 

A ještě jedna pozvánka do Annína!

 

* v pátek 21. srpna v 19 hodin bude v Anníně ve stodole na návsi 2. Annínské bábovkobraní (soutěž o NEJ… šumavskou bábovku).

Hudebně tuto slavnost zkrášlí legendární Tomáš Linka se svým kvartetem. Těšit se můžete na známé hity Paní má se má, Chci být vodou na tvůj mlýn a další… a to přímo od jejich zpěváka, který letos slaví 50 let na scéně.

Předprodej vstupenek poběží v dalších dnech na www.sirkus.cz, v kině v Sušici nebo v IC Hartmanice.

 

tomas linka - 2 anninske babovkobrani

-lm-

 

Mourenecke leto 2020

 

{jcomments off}