Silné bouřky předpovídají meteorologové na zítřejší odpoledne

vystraha17.8

Aktuální upozornění meteorologů na počasí  v pondělí 17. srpna v odpoledních hodinách

 

 

(chmi)

Vysokou pravděpodobnost výskytu silných bouřek předpokládají meteorologové na zítřejší odpoledne. Výstraha má platnost 17. 8. 2020 od 14 do 23 hodin a platí pro kraje a oblasti:

Středočeský kraj (Beroun, Dobříš, Hořovice, Příbram, Rakovník, Sedlčany), Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj (Chomutov, Kadaň, Podbořany, Žatec).

 

 

Předpověď pro Plzeňský kraj na následující dny:


Počasí v neděli večer a v noci na pondělí:

Jasno až polojasno, k ránu ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 16 až 13 °C, na horách 14 až 11 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.


Počasí přes den 17. srpna:

Zpočátku polojasno a ojediněle mlhy. Během dne od západu přibývání oblačnosti a postupně většinou oblačno, na většině území s přeháňkami nebo občasným deštěm.

Místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty 25 až 28 °C, na horách 19 až 22 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s se bude během odpoledne měnit na západní a v bouřkách přechodně zesilovat.

 

 

V úterý bude od západu postupovat přes naše území studená fronta. Za ní se do střední Evropy rozšíří od jihozápadu tlaková výše, která bude postupovat dále k východu.

 

Předpověď na úterý (00-24):

Většinou oblačno, přechodně až polojasno. Zpočátku ojediněle, během dne postupně na většině území občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 14 °C, nejvyšší denní 23 až 26 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

 

Předpověď na středu (00-24):

Oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Místy přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. K večeru ubývání oblačnosti i srážek. Nejnižší noční teploty 15 až 12 °C, nejvyšší denní 23 až 26 °C. Slabý západní až severozápadní vítr 1 až 4 m/s, večer se bude měnit na proměnlivý.

 

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Polojasno až skoro jasno. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 12 °C, nejvyšší denní 24 až 27 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

 

JAKÉ BUDE POČASÍ NA ŠUMAVĚ? SLEDUJTE ONLINE NA KAMERÁCH a v předpovědi:

 

 

ŠUMAVA ONLINE 24 HODIN DENNĚ

 

kamery

 

banner pocasi

 – red, pm, chmi –

{jcomments off}