policie

Policie nasadí i vrtulníky – bezpečnostní akce na konec prázdnin

Ve čtvrtek to začne. Policie nasadí 15 aut v utajení i vrtulníky

 

Zdroj: Seznam zprávy, ČTK

policie

I letos nachystala policie s koncem prázdnin speciální akci zaměřenou na bezpečnost v dopravě. Probíhat bude od čtvrtka do neděle.
 
 
„Na rozdíl od podobné akce v polovině srpna tentokrát nebudeme říkat, na kterých místech budou kontroly probíhat,“ uvedla pro Seznam Zprávy mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová. Policie ale podle ní určitě nebude chybět na místech, která v jednotlivých krajích patří k nejproblematičtějším.
 
Policisté se zaměří na dodržování povolené rychlosti a zákazu pití alkoholu, používání bezpečnostních pásů a telefonování za jízdy. „K tomu bude nasazeno i patnáct neoznačených vozidel,“ uvedla mluvčí. Kontroly bude provádět i sedm policistů na motorkách.
 

Vrtulníky ve vzduchu

Zejména v místech dopravních omezení na dálnicích bude dohlížet i ze vzduchu. „Do akce budou zapojené i vrtulníky, které budou kontrolovat například to, zda řidiči kamionů neporušují zákaz předjíždění,“ uvedla Rubášová. Zákaz platí na jedenácti úsecích dálnic D1, D5, D8, D11. Letecký dohled se ale vedle dálnic bude soustředit i na místa, kde řidiči nákladních aut často porušují pravidla silničního provozu.
 
 
„Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod,“ uvedla mluvčí. „Naším cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně,“ dodala.
Policisté budou dohlížet také na způsob jízdy řidičů, používání dětských autosedaček, kontrolovat technický stav vozidel a doklady.

-celý článek najdete ZDE-

{jcomments off}