Mouřenec bude vysílat

 

Letní program v šumavském kostele sv. Mořice na Mouřenci do Annína, Mouřenecké léto 2020, dospěl ke svému vrcholu. Tím už tradičně bývá česko-německá poutní mše svatá. Letos bude v neděli 20. září od 14 hodin. Mši bude sloužit mouřenecký farář P. Jenda Kulhánek. Na varhany bude hrát Miroslava Hosnedlová.

 

cesko-nemecka mse pout 20-09-2020

 

A teď další důležitá informace! Epidemiologická situace se vyvíjí… epidemie koronaviru je tu stále. Stejně jako v květnu budeme i tentokrát mši přenášet ŽIVE přes internet. A to pro ty, kteří se na Mouřenec z jakéhokoli důvodu nedostanou. Zejména pak pro naše přátele v Německu, Rakousku nebo Švýcarsku, kteří k nám kvůli koronaviru nebo kvůli svému vysokému věku a jiným překážkám nepřijedou. Mše bude k vidění na adrese: www.farnostsusice.cz/mourenec-live

 

Chci vás také upozornit, že o den dříve, tedy v sobotu 19. září ve 14 hodin bude v nedalekých Vatěticích též poutní mše svatá k Panně Marii Bolestné.

pozvanka na pout do vatetic

 

Nadále vás také Mouřenec zve na pravidelné komentované prohlídky, a to každou sobotu v 11 hodin. Při prohlídkách i bohoslužbě budeme postupovat v souladu s platnými pravidly, která mají zamezit šíření koronaviru. Ctíme pravidlo 3R – používejte Roušky, desinfikujte Ruce a dodržujte Rozestupy.

 

prohlidky mourence - povinnost rousky

 

Lukáš Milota

{jcomments off}