Volby na stanovištích DRIVE-IN jen jeden den

volbydrive in

Umístění volebních stanovišť DRIVE-IN

 

U Drive-inů budou moci oprávnění voliči hlasovat do zastupitelstev krajů a do Senátu výhradně jeden den, a to ve středu 30. září 2020 v době od 7:00 do 15:00 hodin (dle § 9 odst. 3 zákona č. 350/2020 Sb., o zvláštních způsobech hlasování ve volbách do zastupitelstev krajů a do Senátu v roce 2020).

 

Drive-in centra
Jde o volební stanoviště, kam má každý obyvatel kraje, kterému byla nařízena karanténa nebo izolace, možnost přijet vlastním vozem a skrze okénko odevzdat obálku s hlasovacími lístky poté, co bude ověřena jeho totožnost. Na každém tomto stanovišti bude čtyřčlenná volební komise, která se skládá z trojice příslušníků AČR a jednoho úředníka. Všichni členové komise budou mít odpovídající ochranné prostředky.

 

UMÍSTĚNÍ VOLEBNÍCH STANOVIŠŤ (DRIVE-IN)

Plzeň-město: Parkoviště DEPO 2015, Presslova ul. Plzeň

Plzeň-jih: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, Nepomucká 1139, Přeštice

Plzeň-sever: Dětské dopravní hřiště, Školní ul. (vedle bowlingu), Třemošná

Domažlice: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, Sadová 635, Domažlice

Klatovy: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, Za Kasárny 324, Klatovy

Rokycany: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, Roháčova 773, Rokycany

Tachov: Správa a údržba silnic Plzeňského kraje, Soběslavova 1264, Stříbro

 

volby způsob

ZVLÁŠTNÍ PŘENOSNÁ VOLEBNÍ SCHRÁNKA

Lidé v karanténě a izolaci budou moci v letošních volbách do zastupitelstev krajů a do 1/3 Senátu využít pro odevzdání hlasovacích lístků Drive-in centra (výše) nebo se zaregistrovat k hlasování do zvláštní přenosné volební schránky. Standardní možnost odevzdání hlasovacích lístků se nemění.

 

Zvláštní přenosná volební schránka

Možnost využít hlasování do zvláštní přenosné volební schránky mají pouze ti voliči, kterým byla nařízena karanténa či izolace a nemají možnost se dostat vlastním vozem do Drive-in centra. Pro tuto možnost je nutné požádat o zajištění tohoto způsobu hlasování krajský úřad, v tomto případě KÚPK, který zajistil pro tyto účely speciální telefonní linky.

 

 

O tento způsob volby můžete požádat do čtvrtka 1. 10. 2020 do 20:00 hodin na tel. č. 377 195 562 nebo 377 195 486.

 

Volby touto formou budou probíhat v řádném termínu 2. – 3. 10. 2020.

 

 

Volební místnosti


Odevzdání hlasovacích lístků ve volebních místnostech oprávněnými voliči dle příslušného místa bydliště zůstává v platnosti beze změn. V jednotlivých místnostech budou tentokrát přísná hygienická opatření. Voliči musí mít roušku, na místě bude k dispozici dezinfekce. Členové komise budou mít taktéž odpovídající ochranné prostředky a budou v dostatečném odstupu dezinfikovat místa s volebními schránkami.

 

Volby ve volebních místnostech budou probíhat v řádném termínu a čase, a to v pátek 2. 10. 2020 v době 14:00 – 22:00 hodin a v sobotu 3. 10. 2020 od 8:00 do 14:00 hodin.

 

 

Veškeré informace k volbám do krajských zastupitelstev a 1/3 Senátu najdete na webu Plzeňského kraje ve složce VOLBY 2020 ZDE.

-pk-

{jcomments off}