Co nás čeká na středečním zasedání zastupitelstva?

CO NÁS ČEKÁ NA STŘEDEČNÍM ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA? 

 

 

 

Ve středu 16. června 2021 se v budově kina uskuteční veřejné zasedání zastupitelstva města Sušice. Na programu bude celá řada zásadních bodů týkajících se Sušické nemocnice s.r.o., chystané sportovní haly či architekta města. Předložen je i návrh na odvolání jednatele Sušické nemocnice s.r.o. nebo bod týkající se historicky prvního sušického referenda. 

 

 

Každý zastupitel má dle Zákona o obcích právo předkládat body na jednání zastupitelstva. Obrátili se na mne členové přípravného výboru referenda, abych na zastupitelstvu 16. 6. 2021 předložila informativní zprávu o průběhu referenda. Logicky jsem tedy bod do programu zasedání zastupitelstva nazvala REFERENDUM. Starosta města, pro mne z nepochopitelných důvodů, a v rozporu s jednacím řádem a právem, přejmenoval můj bod na “Podklad Ing. Mileny Stárkové”. Proč? Proč starosta má potřebu měnit dokument zastupitele? Skutečnost, že referendum vadí, a to i jako slovo v programu zastupitelstva, je současným obrazem sušické radnice.” Sdělila zastupitelka Milena Stárková. Již na minulém zastupitelstvu došlo k přejmenování předložených bodů zastupitelem a radním Pavlem Haisem. Taktéž během jednání opakovaně dochází k procesním chybám během řízení jednání. Starosta města Petr Mottl ovšem na výtky k překračování svých kompetencí nereaguje. Zasedání a jednání obecních orgánů jiných měst se od sušického značně liší, obdobné řízení zastupitelstva není v souladu s obvyklými postupy a zdá se, že lavíruje na samé hraně dobrých mravů.  

 

 

Program jednání:

 

Pozvanka cerven-page-001 (1)

 

Podklady a materiály k jednání zastupitelstva budou uveřejněny v pondělí 14. června na tomto odkazu: www.mestosusice.cz/mususice/materialy-zastupitelstvo

 

-sh-

{jcomments off}