peseknove

Dlažba a teplá voda pro koupaliště

 

Dlažba a teplá voda pro koupaliště

 

 

       V současné chvíli se opět připravuje bazén na letní sezónu. Zaměstnanci Městských služeb Vimperk očišťují venkovní nerezové vany od špíny, která na nich ulpěla v zimním období. Po odstranění nánosů špíny pocházející i z opalovacích krémů a olejů, které normálně u krytých bazénů nepřicházejí v úvahu, budou vany jako nové.

koupali

      

       Co je ovšem alarmující, to je stav dlažby kolem jednotlivých částí bazénu. Dlažba byla dle původního projektu vybrána a následně položena jako vnitřní, tedy k vnitřnímu užívání. Nepočítalo se s tím, že bude dlouhodobě vystavena zimním mrazivým podmínkám. Mrazy působí na dlažbu již léta, a je to na jejím stavu znát. Dlažba praská a odlupuje se a zaměstnanci Městských služeb Vimperk musí každoročně vybetonovat ty nejhorší části, aby se po ní dalo vůbec chodit. Je jasné, že po ní většina návštěvníků bazénu chodí bosa a ostré hrany dlažby by mohly způsobit snadno i nějaké zranění.

 

       Náklady na novou dlažbu se odhadují na částku kolem půl milionu korun. Přestože současné vedení města Areál vodních sportů odepsalo již v 2018, tedy hned po volbách a planých slibech, tak se domnívám, že by mělo město investovat do nové venkovní dlažby, protože krytého bazénu se v příštích 10 letech určitě nedočkáme. Tímto by mohlo alespoň minimalizovat škody, které svým rozhodnutím o nerealizaci výstavby Areálu vodních sportů zapříčinilo.

 

       Samozřejmě, že budou argumentovat, že to již v současném volebním období nemohou stihnout, tak alespoň mohou slibovat na další volební období. Proč jim vlastně nahrávám na další bod jejich volebního programu? Protože oprava bazénu bude jeden ze závazků politického hnutí Jihočeši 2012, za které si v podzimních volbách dovolím také kandidovat. Dalším ne nepodstatným volebním bodem Hnutí Jihočeši 2012 bude vybudování solárního ohřevu vody v bazénu, čímž se rozšíří jeho doba provozu i mimo letní měsíce.

 

      Po dobu krátkého 18-ti měsíčního období (tj. v letech 2017-2018) pod vedením Jihočechů, se mohli občané města přesvědčit, že nám jde o výsledky a ne pouze o image. Výsledky čtyřleté práce současného končícího koaličního uskupení jasně ukázaly, že pouze sliby a image občanům nestačí.

 

       Tak zase někdy jindy,

 

Ing. Milan Pešek

 

 

koupalis

 

 

 


{jcomments off}