“Kdo je tady prezident” již zítra v Plzni

 

 

Tým podcastu „Ptám se já“ vyrazí do plzeňských Papíren

Ve speciálním dílu „Kdo je tady prezident?“ vyzpovídá Petra Pavla, Josefa Středulu a Danu Drábovou

 

 

        Moderátorky a novinářky Seznam Zpráv, Marie Bastlová a Veronika Sedláčková, se chystají se speciálním vysíláním „Kdo je tady prezident?“ podcastu „Ptám se já“ do Papírny Plzeň. V úterý 14. června od 18:30 vyzpovídají tři hosty ‒ Petra Pavla, Josefa Středulu a Danu Drábovou ‒ ve třech samostatných rozhovorech. Ptát se budou na největší výzvy Česka a na to, jakou roli v nich může sehrát budoucí hlava státu.

 

       Svoje otázky mohou pokládat i diváci, kteří mají na akci vstup zdarma. „Po covidu přišla válka a s ní spojené bezpečnostní výzvy i ekonomické problémy. Chceme v této těžké době nabídnout divákům i posluchačům co nejširší paletu názorů. Ať už se jedná o špičkové odborníky a odbornice, nebo lidi, kteří se možná brzy budou podílet na rozhodování ve státě,” říká moderátorka Veronika Sedláčková.

 

       Pozvání do speciálního dílu přijali odborový předák Josef Středula, který nedávno oznámil, že se chce ucházet o prezidentský úřad, generál Petr Pavel, o kterém se v souvislosti s prezidentskou kandidaturou spekuluje, a také šéfka Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová. Otázky se totiž budou týkat největších bezpečnostních výzev současnosti, ať už z pohledu vojenského, ekonomického nebo v oblasti energetiky. 

 

      Podcast Ptám se já patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější rozhovorové formáty v Česku. Jen v květnu zaznamenal přes tři miliony zhlédnutí a poslechů na webu Seznam Zpráv i v podcastových aplikacích. „Přinášíme rozhovory s lidmi z různých oborů, kteří mají vliv, rozhodují a řeší hlavní problémy současnosti. Snažíme se jít maximálně do hloubky a být ostré, když je to potřeba. Já osobně mám i proto nejraději u mikrofonu politiky,” dodává Marie Bastlová.

 

       První díl speciálu Kdo je tady prezident? se natáčel v dubnu v brněnském Kabinetu Múz. Záznam rozhovorů s Danuší Nerudovou, Pavlem Fischerem a Pavlem Rychetským si můžete pustit zde. Ptám se já plánuje v létě a na podzim 2022 další živá natáčení po Česku – nejen o hledání nového prezidenta, ale i na téma podzimních komunálních voleb.

 

       Ptám se já vzniká v podcastovém týmu Seznam Zpráv. Připravují ho moderátorky Marie Bastlová, Veronika Sedláčková a editorka Eliška Dokulilová. Podcasty Seznam Zpráv, mezi které patří také Vlevo dole, 5:59 nebo Ve vatě, měsíčně zaznamenávají 1,5 milionu digitálních poslechů. Poslouchejte je na SZ.cz, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích. 

 

 kdo je tady prezident  ptam se ja

 

Adéla Konopková
adela@im-pr.cz

 


{jcomments off}