Fotbalový turnaj „O vimperský pohár“

 

Fotbalový turnaj „O vimperský pohár“

 

 

       V neděli 19. června 2022 se uskutečnil již 4. ročník turnaje „O Vimperský pohár“, který pořádá každý rok fotbalový oddíl TJ Šumavan Vimperk z. s. společně s Tělovýchovnou jednotou Šumavan Vimperk za podpory Města Vimperk, České unie sportu, Jihočeského kraje a Národní sportovní agentury. Letošní ročník byl pro mladší žáky, a to pro všechny hráče narození 2010 a mladší.

 

       Na vimperský fotbalový stadion si letos našlo cestu 6 mužstev, z domácího Vimperka (2 týmy), Písku, Volyně a z Českých Budějovic, odkud dorazily 2 složené týmy klubu SKP. Hrálo se na 2 hřištích systémem každý s každým na 1 x 30 minut. Vítězem celého turnaje se stal tým SKP ČB I., který neztratil během celého turnaje ani bod a suverénně zvítězil s celkovým skóre 52:2. Na druhém místě se umístil tým SKP ČB II., který prohrál jen s vítězem turnaje. Bronzové medaile si odvezli hráči SK Slavoj Volyně. Na čtvrtém „bramborovém“ místě se umístili fotbalisté z Písku. Pátou příčku obsadili domácí hráči TJ Šumavan Vimperk – žlutí. A na konečném šestém místě se umístil druhý domácí celek TJ Šumavan Vimperk – modří, který byl složen z mladších ročníků. Nejlepším brankářem celého turnaje byl vyhlášen Tomáš Hájek z týmu SK Slavoj Volyně. Nejlepším hráčem byl zvolen František Kloboučník z týmu FC Písek. Ocenění nejlepší střelec turnaje si vystřílel Jan Klement, hráč vítězného týmu SKP ČB I., který vstřelil 14 gólů.

 

       Celý turnaj se odehrál za velmi vysokého vedra, na krásně připraveném hřišti a za celodenní hudební produkce DJ Krtka. Závěrečné vyhlášení proběhlo bezprostředně po skončení posledního zápasu. Předání cen a medailí se zhostila starostka Města Vimperk Ing. Jaroslava Martanová, místostarosta Města Vimperk Mgr. Zdeněk Kuncl a předseda OFS Prachatice Jiří Trněný. Na závěr bychom chtěli poděkovat všem hráčům, trenérům, fanouškům, sponzorům, a především předsedovi Tělovýchovné jednoty Šumavan Vimperk Liboru Kudláčovi, který se postaral o zorganizování tohoto krásného turnaje!!        

 

Uhlík Michal ml. 

jihocus

 

 

{gallery}Jitka/rok2022/cerven/pohar{/gallery}    

 

 


{jcomments off}