Reakce – Vimperk a Zemská krajinná výstava Freyung 2023

 

Reakce – Vimperk a Zemská krajinná výstava Freyung 2023

 

 

       Je super takováto možnost spolupráce s městem Freyung na takto velkém projektu. Je však škoda, že se o tomto dozvídám jako majitel hotelu Zlatá hvězda, hotelu Terasa a jako největší poskytovatel kulturních a turistických služeb ve Vimperku až prostřednictvím tohoto tiskového prohlášení. Je jistě důležitá spolupráce na této výstavě a myslím si, že by se měli účastnit především ti, kteří tyto služby poskytují. Oslovení ze strany vimperské radnice mi v tomto směru chybí.

 

       Přípravu prezentace a programu, dle mého názoru, by především měli z rozpočtu města realizovat zaměstnanci úřadu. Odbor kultury, informační centrum, MěKS atd. Z rozpočtu na tuto činnost jdou ročně miliony korun. Nerozumím, na co si RM najímá externistu.

 

      Když už je potřeba najmout “experta” na tuto činnost, který by měl spolupráci koordinovat, nechápu, proč výběr poskytovatele této služby neprobíhá v souladu se zákonem, předpisy či směrnicí města Vimperka. Jedná se o práci jako každou jinou. Mohu říct, svědomitě, jako podnikatel s 20let praxí, že znám minimálně dvě nebo tři agentury, které by tuto práci zvládli a o zakázku se mohli ucházet. Nakonec, jak jsem psal výše, i my máme zkušenosti s přeshraniční spolupráci, pořádáním koncertů, organizací výstav a byla by to práce pro naše zaměstnance.

 

      Výběrové řízení se nekonalo. Bez jakéhokoliv podkladu byla tato zakázka přidělena panu Blaschkovi. U jednání RM v podkladech chybí jakýkoliv materiál definující zadávací podmínky, rozsah služeb, náplň práce. To jsem si osobně ověřil u pana tajemníka.

 

       Smlouva na tyto služby se smluvní odměnou 450 Kč/hod je zaevidována a dostupná v registru smluv. Celková hodnota poskytnuté práce je 792 000 Kč bez DPH. Není tedy žádná fabulace ze strany pana Peška o této částce. Osobně mě bylo vysvětleno panem tajemníkem, že částka je vypočtena na 22 měsíců práce, 4 hod. denně. Tj. 4 x 450 Kč x 20 dnů v měsíci x 22 měsíců. Takže dle výše uvedeného výpočtu 36 000 Kč za poloviční úvazek měsíčně není fabulace, ale odpověď dohledatelná v odpovědích dle § 106 panu Peškovi. V tom případě, paní starostko, svou tiskovou zprávou uvádíte v omyl čtenáře vy.

 

      Pan Pešek na porušování zákona RM reaguje vytrvale a soustavně po celé toto volební období. Není pravdou, že se jedná o vendetu či odvetu na štvavou kampaň proti panu Peškovi ze strany Šimona Blaschka. Šimon Blaschko obvinil pana Peška z příspěvku na anonymním profilu DYCKY VIMPERK, kde byl nazván mladým komunistou. Šimon Blaschko toto tvrzení ničím neprokázal a nepodložil.

 

      Před 4 roky jste, paní starostko, uspěla ve volbách, i díky příspěvkům do anonymního samizdatu. Máte zkušenosti s touto nechutnou a štvavou politickou reklamou. Tento štvavý plátek urazil mnoho desítek osob z politické konkurence. A není dnes jasné, který z těchto politických oponentů tvoří politickou satiru proti vaší, někdy i nezákonné, činnosti. Pan Šimon Blaschko kandiduje za vaši stranu v příštím měsíci. Bylo by vhodné, aby příště než napadne svého politického konkurenta, si ověřil informace a nebo ať své tvrzení doloží. Je nedůstojné se ho takto nyní zastávat a vytvářet na veřejnosti pocit, že ti špatní jsou na druhé straně. Jak píšete, nelhat a nepřekrucovat.

 

     Do voleb za Jihočechy 2012 jako vimperský patriot budu vstupovat potřetí. Je jasné a prokazatelné, že pro rozvoj Vimperka, kultury, turistického ruchu, zaměstnávání místních osob, jsem již udělal mnoho a mnoho udělám. Nemám však rád tyto politické hry a proto vám takto veřejně odpovídám. Všechny mé výše uvedené informace jsou doložitelné a dohledatelné.

 

S úctou vůči vašemu úřadu

 

Zdeněk Kutil, kandidát za JIH2012 

 

 


{jcomments off}