DĚTI ZE SNOWRIDERS NA OLYMPIÁDĚ DĚTÍ A MLÁDEŽE

V uplynulém týdnu se v Královehradeckém kraji konala vrcholná dětská sportovní akce. Byla to OLYMPIÁDĚ DĚTÍ A MLÁDEŽE. Do Hradce Králové zavítalo více než 1200 sportovců, aby se utkali v deseti různých sportech. Jeden z olympijských sportů je i snowboarding. Tohoto klání se zúčastnili i závodníci, kteří navštěvovali nebo navštěvují naši školu, Základní školu T. G. Masaryka. Všichni jsou z klubu SK SNOWRIDERS.

Olympijský oheň zapálila naše reprezentantka olympionička ve snowboardcrossu Eva Samková – Adamczyková. Vlajkonoškou jihočeské výpravy byla Kateřina Neumannová. Náš kraj za snowboarding reprezentovali v mladší kategorii: Karolína Hanzlíčková, Zuzana Kočanová, Vojta Kohout, Ondřej Bačík, ve starší kategorii: Karolína Hrůšová, Lucie Hudečková, Mikuláš Samek, Jan Vladyka. Závodilo se ve třech disciplínách – paralelní obří slalom, slopestyle, snowboardcross.

V pondělí se jel paralelním obřím slalom. Zde si snowborďáci vyjeli pět bodovaných míst. Karolína Hrůšová získala pro Jihočeský kraj první medaili, obsadila třetí místo. Vojta Kohout byl čtvrtý. Ondřej Bačík a Mikuláš Samek skončili desátí a Karolína Hanzlíčková patnáctá.

Ve středu čekal závodníky slopestyle. Postup do finálové osmičky vybojovaly obě Karolíny a doplnil je Mikuláš. Mladší Karolína Hanzlíčková byla šestá a Karolína Hrůšová s Mikulášem Samkem obsadili sedmou příčku.

Ve čtvrtek přišel na řadu snowboardcross.

Karolína Hrůšová získala zlatou medaili. Zuzana Kočanová a Vojta Kohout bojovali ve finále o medaile, oba po napínavých jízdách skončili na čtvrtém místě.

Karolína Hanzlíčková dojela šestá a Mikuláš Samek bral sedmou příčku.

Jihočeský kraj v celkovém hodnocení obsadil osmé místo se ziskem dvou zlatých medaili, jedné stříbrné a tří bronzových.

Všem sportovcům moc gratulujeme za předvedené výkony. A děkujeme za vzornou reprezentaci školy a Jihočeského kraje.

Petra Hrůšová