Pozvánka na jubilejní koncert Lubomíra Brabce

Lubomír Brabec slaví i v Sušici

Kytarista Lubomír Brabec oslaví své 70. narozeniny spolu s komorním orchestrem České filharmonie koncertem v kostele sv. Václava v Sušici.

V červnu přivítáme v Sušici protagonistu „Svatojánského hudebního festivalu“ kytaristu Lubomíra Brabce, na slavnostním koncertu s komorním orchestrem České filharmonie v kostele sv. Václava.

Koncert je uspořádán k Mistrovu životnímu jubileu a v jeho programu zazní ty nejkrásnější kytarové koncerty.

Lubomír Brabec na něm vystoupí s komorním orchestrem Collegium České filharmonie, který je složen s předních hráčů našeho prvního orchestru.

Uslyšíte slavné kytarové koncerty Antonia Vivaldi, premiéru skladby Luboše Fišera a další, vrcholem koncertu bude slavné Adagio z Concierta de Aranjuez.

Part anglického rohu a skladbu Astora Piazzolli s názvem „Oblivion“ přednese sólistka FOK Kamila Moťková.

Koncerty Svatojánského hudebního festivalu se stávají v našem kraji tradicí a významnou událostí. Pořádá je Otavská svatojánská společnost, která se zasloužila o skleněnou sochu sv. Jana Nepomuckého na čepickém mostě přes řeku Otavu.

Koncert se v Sušici uskuteční ve středu 21. června od 19 hodin. Celý letošní ročník Svatojánského hudebního festivalu je pod patronací ministra kultury Mgr. Martina Baxy.

Sušický koncert je pořádán s podporou města Sušice a jeho starosty Bc. Petra Motla. Vstupenky zakoupíte na www.plzenskavstupenka.cz , v kancelářích Sušického kulturního centra SIRKUS, p.o. (kino, sokolovna), nebo přímo v den koncertu na místě konání.

-tz, www.jannepomucky.cz