Vyhodím tě příště!

 

Kdo si hraje, nezlobí. Hlavně se nerozčiluj! Házej pořádně! Nešvindluj! No počkej, příště tě vyhodím! …. Víte, k čemu to patří? Možná k hrám rozličným, ale v sobotu 32. května to byl právě jubilejní 10. ročník turnaje  v Člověče, nezlob se!, který se odehrával v Bohumilicích.

 

 

clovece

 

 

 

V sobotu 31. května proběhl v Bohumilicích jubilejní 10. ročník turnaje v Člověče, nezlob se! v místním pohostinství Pod Kostelem. Slavnostní zahájení bylo v 13:30, kdy všichni účastníci byli přivítáni starostou obce, Jaroslavem Novým. Dále byla připomenuta historie turnaje a přečtena jména všech dosavadních vítězů. Turnaj probíhal za přítomnosti redaktorů z regionálního tisku a Českého rozhlasu. Pořadatele velmi potěšila jejich návštěva a zvedla se tím prestiž celého turnaje.

 

Mezi 50 účastníky bylo i několik hráčů, kteří přišli úplně poprvé. Přálo jim štěstí, padala kostka a dostali se až do finále. Nejstarším účastníkem turnaje byl Josef Brož, kterému je 72 let. Zároveň se jedná o hráče, který se zúčastnil všech dosavadních ročníků! Jako odměna pro něj může být to, že se dostal až do finále. Nejmladšímu účastníkovi bylo pět roků a slíbil, že za rok určitě přijde.

 

Pořadatel chtěl letošní finále v kategoriích oživit, proto se před ním z připravené čepice tahaly figurky s barvou, se kterou pak finalisté hráli. Velké finále trvalo téměř dvě hodiny, bylo plné zvratů a nečekaných událostí. Po urputném boji zvítězila paní Petra Pauchová, která tak navázala na tradici, že je třetí ženou za sebou, která finále vyhrála.

 

Pořadatelé děkují všem, kdo se podíleli na zdárném průběhu turnaje, děkují za dary a za vzornou péči pana hospodského. Děkují také redaktorům sdělovacích prostředků, že vážili cestu do Bohumilic. Sami se tak mohli přesvědčit, že turnaj má svou atmosféru a tradici.

 

Pro úplnost ještě jména všech vítězů ve 3 kategoriích.

První kategorie Malý hráč:

  1. místo – Zdeněk Vejtasa
  2. místo – Jaroslav Pauch
  3. místo – Marek Malý
  4. místo – Lucie Chrstošová

 

 

Druhá kategorie Hráči dorostenci:

  1. místo – Ondřej Gabauer
  2. místo – Josef Kouba
  3. místo – Petr Jungvirt
  4. místo – Jakub Kováč
  5. místo – Roman Kadeřávek
  6. místo – Martin Štrobl

 

Třetí kategorie Velké finále:

  1. místo – Petra Pauchová
  2. místo – René Kliment
  3. místo – Jaroslav Blahout (poprvé na turnaji)
  4. místo – Silvie Sigmundová (poprvé na turnaji),
  5. místo – Josef Brož
  6. místo – Lukáš Svalb (poprvé na turnaji)

Karel Beránek

{gallery}vimperk/2014/06_cerven/clovece/{/gallery}