Mažoretky MINIMA v soutěžním kolotoči

Dne 24. 3. 2024 Mažoretkám Minima odstartovala soutěžní sezóna kvalifikačním kolem MČR v mažoretkovém sportu v Chotěboři. V soutěžním řetězci pokračovala nepostupová pohárová soutěž v Blatné a další kvalifikační kolo spojené s kolem semifinálovým v Radotíně.

Mažoretky z týmu MINIMA, kde pracují děvčata z Husince a Prachatic, vynaložily hodně úsilí při přípravě na tyto soutěže. Nacvičily celkem 22 různých formací sóly počínaje, přes dua, tria, miniformace až po formaci skupinovou. A jak se jim dařilo? Získaly dvakrát 1. místo v kvalifikaci – v disciplíně mix kadetky duo ho vybojovaly Stella Halabrínová a Laura Sadílková a v pódiové sestavě classic baton juniorky celá skupina. 2. místo si z kvalifikace odváží také seniorská miniformace s náčiním mix ve složení Natalie Řeháková, Zuzana Hrdličková, Sofie Talafousová, Lucie Špaková, Marie Anna Ulejová, Marie Kukačková a Zuzana Nedvědová. Zuzana Nedvědová a Marie Kukačková získaly ještě 3. místo v disciplíně duo seniorky s náčiním flag.

Další umístění byla ve velké škále žebříčku soutěžících – vždy záleží na tom, jak se děvčatům v daný moment povede, jak zvládnou trému a jak velká je konkurence. Výborné je umístění od 1. do 6. místa. A právě 6. místo získaly mažoretky se seniorskou miniformací s náčiním flag, kterou zatančily na skladbu B. Smetany Vltava. Na kvalifikační kola navazovalo v některých disciplínách kolo semifinálové. Úspěšnou disciplínou byla disciplína sólo seniorky s náčiním flag, kde jsme v semifinále měly na stupínku vítězů hned dva zástupce. Vítězkou semifinálového kola se stala Marie Kukačková a 3. místo získala Zuzana Nedvědová. Zuzka zároveň vybojovala v seniorské věkové kategorii 4. místo v sóle 2 baton a 6. místo v sóle baton, kde je konkurence velmi vysoká. Duo baton seniorky v podání Marie Kukačkové a Zuzany Nedvědové obsadilo krásné 8. místo.

Uvidíme, jak dopadnou další postupy. Kromě postupové soutěže v rámci ČFMS se děvčata zúčastnila i pohárové soutěže v Blatné POHÁR O BLATENSKOU RŮŽI dne 6. 4. 2024, kde se dařilo disciplíně mix seniorky duo: Marie Kukačková a Zuzana Nedvědová – 1. místo, Natalie Řeháková a Lucie Špaková – 2. místo. 3. místo si vybojovaly Adriana Šimeček a Leontýna Sládková se svým duem pompom kadetky. Na této soutěži si mohli vyzkoušet své štěstí i nováčci. 3. místo obsadily miniformace juniorek s náčiním baton a miniformace kadetek s náčiním pompom s děvčaty z Prachatic.

Všem děvčatům patří velké poděkování za týdny dřiny a jejich rodičům za pomoc s dopravou na soutěže. Taktéž děkujeme za podporu měst Husinec a Prachatice.

Dana Kubíčková, Mažoretky Minima