Po roce opět testování

Náš portál Šumava.eu ve spolupráci s Gymnáziem a Střední odbornou školou ekonomickou Vimperk  a Mensou ČR připravil ve Vimperku všem zájemcům po loňské premiéře další možnost otestovat si IQ. Tohoto testování se mohou zúčastnit v úterý 11. června jak žáci školy, tak i zájemci z řad veřejnosti. 

 

Jako konstatovala loni místopředsedkyně Mensy ČR Dana Havlová po ukončení testů, dosáhli ve Vimperku někteří testovaní velice pozoruhodných výsledků. A jak přiznala, ještě nikdo neměl tak rychle hotový test s takovou úspěšností jako právě jeden účastník ve Vimperku.  

 

Testování probíhá prostřednictvím mezinárodně uznávaného standardizovaného testu. Nad správností prováděných testování dohlíží i psycholožka Mensy ČR – PhDr. Dagmar Jílková. Test trvá 40 minut, dalších 20 minut je třeba věnovat instrukcím a administrativním náležitostem. Každý, kdo se zúčastní mensovního testu, dostane potvrzení o absolvování s udaným IQ. Toto potvrzení má mezinárodní platnost. Účastníkům, kteří dosáhnou v testu výsledku na úrovni percentilu 99 – 100 (IQ 130 a více), bude nabídnuto členství v Mense ČR. Testování je určeno pro všechny od 5 do 100 let. Testy jsou neverbální a kalibrované podle věku. Výsledky testování jsou důvěrné.

 

Na testování je možné se hlásit prostřednictvím webu www.mensa.cz. Podmínkou u testování žáků mladších 15 let je odevzdat souhlasu s testováním. Formulář si můžete stáhnout zde http://www.mensa.cz/static/348/Souhlas_ZZ_s_testovanim.pdf. Cena testování činí u studentů G a SOŠe Vimperk 150 Kč, žáci a studenti jiných škol 190 Kč, ostatní zájemci 290 Kč. Peníze vybírá zadavatel testu přímo v učebně.

 

Testování bude probíhat v budově A školy, v prvním patře, v učebně č. 28. Od 12.30 můžete využít příležitosti k hraní zajímavých logických deskových her v učebně č. 29. Termín přihlášení k testování je do 5. 6. 2013 (žáci školy se hlásí u svých třídních učitelů a ostatní zájemci v kanceláři školy – tel. 388 386 411, kancelar@oag.cz ).

 

Termín testování: 11. 6. 2013 ve 13.00 a 16.00 v budově Gymnázia a Střední odborné školy ekonomické Vimperk