Řidiče vyprošťovali hasiči

Řidiče museli vyprostit hasiči, vrtulník jej převezl do plzeňské nemocnice .

(Aktualizováno/ ověřeno) Včera v podvečer krátce po půl osmé zasahovali horažďovičtí hasiči u dopravní nehody, kdy se v místech u rabského lomu (ve směru Rabí-Sušice) 33letý řidič z Horažďovic s vozem ocitl ve svahu u silnice. Muž ve VW Pasat byl po nehodě zaklíněn palubní deskou, hasiči ho museli vystříhat. Přivolaná záchranná zdravotnická služba  kvůli podezření na poranění hlavy a hrudníku  zvolila transport vrtulníkem do plzeńské nemocnice.

Podle vyjádření policie v místě za odbočkou k lomu řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a vyjel s vozidlem z pravotočivé zatáčky vlevo mimo komunikaci, kde narazil do hromady štěrku, vozidlo bylo vymrštěno do vzduchu a po dopadu se převrátilo přes střechu a skončilo v pozici na kolech mimo komunikaci.

Co bylo přesnou příčinou nehody, je zatím v šetření Policie. Vzhledem k panujícím vedrům je ale možné, že svou roli zde sehrála také únava nebo  negativní důsledky horka, které nepolevovalo ani ve večerních hodinách.  

Dechová zkouška na místě nebyla u řidiče provedena, odběru krve ke zjištění přítomnosti alkoholu se podrobil až v nemocnici. Škoda činí 30 000 Kč.

-red-

{gallery}susice/2013/cerven/dn_rabi_vrtulnik/{/gallery}