Stará garda byla zase nejlepší

20130628 173512V letošním roce dělali čest čkyňskému fotbalu kromě tradičních celků mládežníků také ti dříve narození fotbalisté, takzvaná stará garda.Už potřetí se nám podařilo vyhrát soutěž na okrese Strakonice pod názvem Strakonicko garda 35+.Té se mohou účastnit hráči, kteří už dovršili věk 35 let a ti starší.

Náš tým je složený z hráčů, kteří prošli většinou mužstvem ve Čkyni, ale i z jiných oddílů jako je Vimperk, Vacov, Svatá Máří, Stachy. Máme na soupisce 25 hráčů, ale jelikož se tato soutěž hraje v týdnu, jsme rádi, když se nás sejde alespoň 13 háčů na zápas. Nejstarší fotbalista v našem týmu by některým mohl dělal otce a stále patří k nejlepším a nejběhavějším. Řeč je samozřejmě o Zdeňkovi Vilánkovi.

20130628 173612V letošním roce jsme z 16 zápasů vyhráli jedenáctkrát, čtyřikrát remizovali a pouze jednou prohráli. Nejlepším střelcem v týmu je Michal Kuneš, když se mu zrovna nedaří, zastoupí ho Jan Vojtíšek a v letošním roce chytil střeleckou formu i Sláva Krull.

Jsme si vědomi, že postoupit nikam nemůžeme, sestoupit taky ne, ale některé zápasy bývají opravdu vyhecované, jako kdyby se hrálo o titul mistra světa. To už ale k fotbalu patří.

Po zápase se vše při doplňování kalorií v hospodě Na hřišti vysvětlí a domů odcházíme s pocitem, že jsme ještě trošku fotbalisti a fotbal je náš velký koníček.

Nechci na někoho z naší party zapomenout. Všem, co se na tomhle úspěchu podíleli, děkuji a v letošním roce se snad ve zdraví zase na podzim sejdeme. Samozřejmě patří k nám i Vojta Bastl, který pro nás vede internetové stránky http://skckynegarda.mypage.cz/, kde si zájemci mohou přečíst výsledky jednotlivých zápasů, shlédnout fotografie a další zajímavosti z našeho mužstva.

EDER