mpilustr

Sušičtí strážníci v Kašperkách neslouží

Tedy alespoň prozatím. Výkon služby sušické městské policie i v  Kašperských Horách je ale stále ve hře, zájem mají obě města. Veřejnoprávní smlouva, jejíž návrh schválilo zastupitelstvo Sušice i Kašperských Hor, zatím ale  nebyla odsouhlasena a podepsána  krajem. Proč?

 

“Jedním z důvodů jsou zákonné lhůty, které kraj na administraci  podobných úkonů má. Smlouva původně vymezovala termín výkonu činnosti, jednoho strážníka jednou v týdnu na Kašperských Horách, v průběhu měsíců červenec, srpen. Protože k otevření možnosti této činnosti došlo poměrně pozdě, tak se samozřejmě posunuly i termíny zpracování a posuzování smlouvy na kraji, ačkoli byla zastupitelstvy obou měst schválena. Ve smlouvě bylo  potřeba dále upravit některé drobnosti, které by nicméně znovu vyžadovaly absolvování celého schvalovacího procesu a v podstatě by smlouva, uplynutím sjednané doby, ztratila význam.

 

“Vzhledem k okolnostem jsme se s paní starostkou  Kašperských Hor domluvili na novém postupu – od nás obdrží město Kašperské Hory návrh na zařazení jednoho strážníka do výkonu služby na Kašperských Horách (na celý týden  v denní směně), včetně kalkulace nákladů, s předpokládanou dobou nástupu od 1. ledna 2014.

Pokud se představitelé města Kašperské Hory dohodnou, že je nabídka pro  město akceptovatelná, odešleme návrh veřejnoprávní smlouvy na kraj k posouzení a teprve po kladném vyjádření kraje bude ověřený návrh smlouvy  předložen zastupitelstvům obou měst k projednání a schválení. Pokud vše proběhne podle předběžné ústní dohody tak jak předpokládáme, nemělo by dojít k průtahům a celou spolupráci je možné do detailu naplánovat ke spokojenosti obou stran. Mimo jiné by to znamenalo vytvoření nového pracovního místa u MP Sušice s tím, že k 1. lednu 2014 bychom přijali dalšího strážníka,” vysvětlil dále velitel MP Sušice Ing. Libor Potužník.

 

-as-