MEZIBRÁNY, Koller, Neřež, Koubek…

David Koller = Mezibrány 2014

 

koller mezibrany

 

Prachatický open-aier festival MEZIBRÁNY, na který se sjíždění music fans z celé republiky  se blíží a fanoušky zajímá, jaký bude letos program. Několik novinek v pořadatelské režii je, mění se délka, žánry…

Po několika letech marných pokusů se pro letošek podařilo zajistit pro Mezibrány Memfis Soumarrock hvězdu z první ligy. Osmý ročník festivalu vyvrcholí 16. srpna koncertem Davida Kollera s kapelou.

 

Pro letošní ročník populárního venkovního festivalu je připraveno ale více novinek. Dramaturgie se poněkud změnila, prostor dostávají jemnější rockové styly, ale i jazz, folk, naopak pro letošek dostal červenou metal.

 

„Každý ročník se snažíme dělat jiný program, hudba je úžasně barevná a baví mě využívat všechny její odstíny!“ říká Michal Piloušek, hlavní pořadatel.

Celkově se program poněkud zkrátil a dá možnost vybraným kapelám zahrát celé své koncerty. Oproti dřívějším až šestnácti skupinám za den, jich letos bude pouze osm. Na hlavním pódiu se vystřídají následující hudebníci.

David Koller, stěžejní postava popové hudby devadesátých let. Po turné s kapelou Lucie navíc letos skutečně nažhavený dorazí se svou kapelou složenou s nejlepších českých muzikantů. Můžete se těšit i na hity od Lucie i na sólovou tvorbu i Kollerband.

kollerx

 

 

 

Neřež, kapela vzniklá po smrti Zuzany Navarové na základech původních Nerez, legenda s novým hlasem ale stálým sdělením.

Šelo a David Kraus, latin-jazzová cikánská formace v čele s charismatickým Davidem Krausem, synem herce a moderátora Jana Krause.

Aivn ´s Naked Trio, brněnská hard-rocková kapela vycházející z odkazu kapel jako Led Zeppelin nebo Cream. Vše ovšem zabalili do moderního hávu a okořenili dravým koncertním provedením.

Kapela Mydy Rabycad si získává stále více a více posluchačů nejen v České republice, důvodem není jen charismatický projev zpěvačky Žofie, ale především zajímavé spojení elektroniky a swingu.

 

 

 

zrni

Posledním vystupujícím na hlavním pódiu nebude nikdo jiný, než jedna z nejlepších současných českých kapel Zrní. Získali Anděla, ale hlavně srdce spousty posluchačů. Nic tak originálního česká scéna už dlouho neviděla. Pro neznalé nemá cenu více psát, raději si vymačkejte 4 písmena do Youtube a poslouchejte!

 

 

Druhé pódium letos bude skutečně alternativní. V první polovině dne bude patřit Václavu Koubkovi, herci, zpěvákovi, hudebníkovi a komikovi. V druhé polovině Janu Ponocnému a jeho kapele o jednom členu Cirkus Ponorka.

circus ponorka

 

Ten využívá nahrávacích krabiček a vrství přes sebe party kytary a zpěvů, čímž vznikají originální skladby i coververze známějších písní. Oba interpreti budou svými vstupy vyplňovat přestavby na hlavním pódiu.

 

 

Festivalový areál znovu nabídne přehršel různých dobrot, kvalitního piva, prodej CD zúčastněných interpretů, ale především klidné prostředí, přátelskou atmosféru a nevšední zážitek. Jako každý rok bude hlavní pódium osazeno zase lepší aparaturou a světly.

Vstup do Parkánu bude umožněn od 14,00 a festival bude končit před 23 hodinou. Vstupné v předprodeji, který probíhá v prachatickém Informačním středisku  je 200 Kč, na místě si návštěvníci stokorunu připlatí. ZTP (P), děti do 6 let a důchodci nad 65 let mají vstupné zdarma. Festivalu bude znovu předcházet i týdenní předprogram, jeho přesnou náplň sledujte na zvláštních plakátech.

-tz kis-