60letý cyklista nadýchal přes 3 promile

Byl pod vlivem alkoholu a řídil automobil

SUŠICE – Ve čtyři ráno se projížděl  po městě sl 1,20 promile alkoholu

V Sušici byl ve čtvrtek 27. února tohoto roku kontrolován policisty řidič za volantem vozu VW Golf. 29letý řidič z obce u Horažďovic jel s vozidlem po ulici Pravdova ve 4.02 hodin. Při kontrole se podrobil dechové zkoušce, kdy bylo naměřeno 1,10 a 1,20 promile alkoholu. Muž byl převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho řidičák teď mají policisté.

 

Zloději chataři

Dvě oznámení o vloupání do rekračních chat šetří policisté v Klatovech a v Sušici. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali oznámení od poškozených majitelů o vloupání do rekreačního objektu. Pachatel dovnitř vnikl v uplynulých dnech února tohoto roku. Svým jednáním způsobil škodu za 4 000 korun, ačkoli  v chatě “jen”  pobýval a vypil minerálku.
 
Oznámení o vloupání do rekreační chaty přijali od poškozeného majitele policisté na obvodním oddělení v Klatovech. V noci z 24. na 25. února letošního roku neznámý pachatel v obci Tajanov vnikl na oplocený pozemek a do rekreační chaty, kde poškodil dřevěnou okenici i kovovou mříž a uvnitř chaty vše prohleda. Zřejmě s “prohlídkou” nebyl spokojený, protože nic neodnesl. I tak ale škoda, kterou způsobil majiteli, dosahuje téměř 5 000 korun.
 
 
 
Šedesátiletý cyklista nadýchal přes tři promile!
V pondělí 23. února letošního roku policisté kontrolovali cyklistu, který byl pod vlivem alkoholu. Šedesátiletý muž z obce u Klatov jel na jízdním kole v obci Malá Víska směrem na Vrhaveč a byl kontrolován policisty z dopravního inspektorátu krátce po třinácté hodině. Cyklista se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 3,03 a opakovaně 3,07 promile alkoholu. Muž přiznal, že v dopoledních hodinách popíjel alkohol. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.