Volary vyhrály na hřišti Zdíkova

Zdíkov – Volary 0-3 (0-2)

V krásném podzimním počasí se střetly dva týmy z horní části tabulky okresního přeboru. Hosté začali velice aktivně a již z prvního rohu ve 3. minutě nastřelili tyč Kramlovy branky. Zatímco domácí hráči  ještě trávili sobotní oběd, hosté permanentně zaměstnávali domácí  obranu a brankáře. Zdíkov si svou pasivní hrou koledoval o trest. A ten přišel záhy. Hostující Klement se dostal ke střele, kterou tečoval domácí stoper tak nešťastně, že přeloboval i domácího brankáře – 0:1.
Domácí hráče úvodní branka neprobrala z letargie. Chyběl pohyb a nepřesnou rozehrávkou nabízeli soupeři další šance. Ve 20.min napřáhl z dobrých 20 metrů L. Iliev a míč s pomocí břevna skončil v síti O. Kramla podruhé -0:2.
Jedinou šanci Zdíkova v první půli měl M. Roučka, který využil špatné komunikace bránících hráčů s brankářem a hlavou nasměroval míč do branky. Gólovou radost mu však zmařil volarský obránce, který vykopnul míč z brankové čáry.

Druhou půli začali domácí aktivněji a konečně si vypracovali také brankové příležitosti. Kontaktní gól měl na kopačce opět M. Roučka. Tváří v tvář volarskému golmanovi však neuspěl. V 68´ došlo po souboji ve středu pole k faulu, po kterém následovala menší strkanice. Rozhodčí Barták nejprve vyloučil domácího kapitána, aby po protestech domácích hráčů a konzultaci s laickým asistentem rozhodčího svůj verdikt opravil a vyloučil domácího Peška.
Zdíkovu vyloučení pomohlo k semknutí. Paradoxně domácí začali hrát více aktivně. Další velkou šanci na korekci výsledku měl Šebánek po rohovém kopu. Ve vyložené šanci však hlavou odkrytou branku netrefil. Jelikož střelecká muška domácích byla nepřesná, přišel trest. V brejkové situaci domácí špatně rozehráli a soupeř je potrestal. Svou druhou branku vsítil L. Iliev – 0:3.
Poslední zajímavou akcí byl souboj L. Ilieva s domácím stoperem Švarcem v pokutovém území, který však rozhodčí neposoudil jako nedovolený.
Zápas skončil zaslouženým vítěstvím hostí. Domácí by si za zlepšený výkon v druhé půli branku zasloužili, ale střelecké štěstí se jim vyhýbalo. Zdíkov ztratil domácí neporazitelnost a v dalším kole cestuje do Zbytin.

Sestava Zdíkova: O.Kraml – V.Švarc – P. Holcknecht, P. Heřman, M. Sova – Z. Holcknecht, R.Šebánek, J. Pešek (70´ČK), D. Tesař (75´L. Lebeda) – M. Roučka (72´ Š. Kurej), T. Martan (72´ L. Drabeš)

 

Roman Šebánek