zadov

Skiareály zahajují sezonu, Zadov poprvé v sobotu

Příznivci lyžování mohou jásat. Začíná jim sezona. O víkendu už pojedou vleky v nejdůležitějších šumavských skiareálech a rovněž na běžkaře už čeká pár kilometrů upravených stop.

 

zadov

 

 

V sobotu zahájí zimní sezonu jeden z největších šumavských skiareálů Zadov. Ještě včera hovořil ředitel areálu Luděk Sáska o osmdesátiprocentní pravděpodobnosti, že budou o víkendu připraveni přivítat první natěšence, dnes dopoledne už nám mohl ohlásit, že v sobotu vleky spustí. “Na sjezdovkách je v této chvíli kolem 20 cm přírodního a zasněžovací systém běží již od pátku bez pauzy. Celkem je na sjezdovkách areálu Kobyla od 20 do 40 cm sněhu. V sobotu 8.12. začínáme, provoz bude od 8:30 do 16 a večerní lyžování od 18 do 21 hod, v neděli od 8:30 do 16 hodin,” informoval nás Luděk Sáska.

 

Lyžařskou sezonu zahajují i další areály na Šumavě. Kvilda rozjela sezonu dnes a na železnorudském Špičáku se tak stane zítra. Tam na lyžaře čeká o 30 tisíc m2 sjezdovek více, než v loňském roce. Na Lipně pustí vleky v sobotu.

 

Ze Zadova nám rovněž hlásí první upravené kilometry stop pro běžkaře. Podařilo se jim připravit trasu Zadov – Pláně pro klasiku i pro bruslení.

 

 

(jr)

 

foto: aktuální snímek Zadova z webkamery sumava.eu ve čtvrtek krátce po poledni