bobik

Hotel Bobík nabídne konopné lázně a minipivovar

Téměř rok má Hotel Bobík na volarském náměstí nového majitele, kterým se stalo Město Volary. Ihned po koupi hotelu došlo k zasklení rozbitých oken a zamezení dalšího neoprávněného vniknutí do prostor hotelu. Po dražbě stáli zastupitelé před důležitým rozhodnutím, co s hotelem dál. Bylo rozhodnuto, že hotel bude sloužit dál svému účelu. Interiér hotelu však byl poškozen, nábytek buď ukraden nebo poničen, elektorinstalace a topení také poškozeno. Bylo jasné, že opravy hotelu budou stát nemalé peníze.

Jen samotná oprava hotelu však nestačí. Chtělo to přijít s nějakým nápadem, který by přilákal turisty právě do hotelu Bobík ve Volarech. Vedení města přišlo s myšlenkou udělat z hotelu konopné lázně, které doposud v republice nejsou. Dalším lákadlem nejen pro turisty ale i místní občany bude minipivovar, který bude umístěn přímo v restauraci hotelu.

Město do této doby proinvestovalo v Bobíku přes 3,5 milionu korun, příští rok se chystá utratit dalších 7,5 milionů, částka však možná ani tak nebude konečná.

V hotelu jsou vyměněná rozbitá okna a dveře, v zadní části hotelu a ve sklepních prostorách nahrazená stará okna za plastová, opravené topení, rozvody vody a koupelnové baterie. Došlo i k napojení hotelu na kanalizaci. Strženo bylo staré dřevěné obložení a koberce v celém hotelu, došlo k vymalování a úpravě vnitřních prostor v hotelové části. Opravena byla elektorinstalace. Před samotnou opravou hotelu bylo nutné celý hotel vyklidit, což zvládli na výbornou volarští hasiči.

Objednán je do hotelu nový nábytek, dveře či koberce. Probíhají přípravy na instalaci nové kuchyně, což mimo jiné obnáší také instalaci vzduchotechniky.

Po novém roce začne oprava suterénu hotelu, kde se vybudují konopné lázně, které budou první svého druhu v celé republice. Žádné lázně nejsou dosud specializovány pouze na léčebné kůry z konopí, řada z nich to má jen jako doplňkovou procedůru. Lázně budou nabízet například konopné koupele, konopné zábaly, konopné masáže, ale také speciální konopný jídelníček a další produkty z konopí.

Na hotelu bude umístěn LED panel, který nabídne informace o aktuálním počasí ve městě z obou meteostanic, na panelu se budou zobrazovat i informace přesném čase či kulturních akcích ve městě.

Dalším lákadlem bude minipivovar, který bude umístěn přímo v restauraci hotelu. Volary tak budou po celý rok vařit vlastní pivo, které se bude čepovat přímo v restauraci. Nejbližší minipivovar je ve Vimperku či na Kvildě.

Celá oprava hotelu by měla skončit na počátku léta 2013, provozovatelem bude město Volary. Slavnostní otevření se předpokládá na 20. slavnosti dřeva v druhé polovině srpna.

 

(ir)

 

Fotografie pořízené v hotelu Bobík v lednu 2012:

Sociály v suterénu hotelu

 

Kuchyně hotelu ještě se socialistickými hesly

 

Společenská místnost se zničenou a částečně ukradenou podlahou

 

Vytrhaná elektroinstalace na chodbě hotelu