Sám si chtěl odmontovat ‘botičku’

Porušil několik zákonů
Policisty v Sušici zaměstnával 26letý muž ze Strakonic. Z krádeže byl obviněn poté, co jej policisté nalezli společně s ukradeným jízdním kolem, které zmizelo z chodby jednoho ze sušických domů ve středu 17. dubna. Dalším šetřením policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže už odsouzen.

 

Sám si chtěl odmontovat „botičku”
Ve čtvrtek 18. dubna kontrolovala hlídka policie v ranních hodinách řidiče za volantem Mazdy na ulici Nádražní. Poté, co řidič nepředložil doklady a bylo zjištěno že řidičák nemá vůbec, byl proveden ještě test na návykové látky s pozitivním výsledkem na amfetamin. Provinění „řidiče” bude dále řešeno ve správním řízení. Muž byl po provedení potřebných úkonů z obvodního oddělení policie propuštěn. Když zjistil, že na autě, které předtím řídil, je nasazená botička, začal se pokoušet o její odstranění vlastními silami. Při demontáži ji ovšem stihl poškodit a tak se na služebně policie ocitl podruhé.

 

Řidička pod vlivem návykových látek
Ve čtvrtek odpoledne kontrolovala hlídka policie na sušickém náměstí osmadvacetiletou řidičku z Kašperskohorska. Dechová zkouška byla pozitivní, přístroj ukázal 0,44 promile alkoholu a test na užití návykových látek prokázal přítomnost konopí a amfetaminu. Žena souhlasila s lékařským vyšetřením a byla převezena do zdravotnického zařízení. Policisté jí zadrželi řidičský průkaz.

-red, p cr-