2

Hasičina se u nich dědí

V Sušici známé jméno rodiny Bucifalových je spojeno už čtvrtou generaci s hasičinou. U hasičů jsou jejich děti, hasičem z povolání jsou oni sami, byl jím jejich otec Bohumír Bucifal starší (mj. ředitel Požárního sboru Klatovy i v roce, kdy byla v Sušici založena profesionální jednotka hasičů, krátce byl i jejím velitelem), i děda Václav Bucifal.

 

2

 

Pokračovatelé rodu Aleš a Bohumír Bucifalovi se tak celý život pohybují mezi červenobílými auty a zvuk sirén je pro ně naprosto běžný už od dětských let. Oba jsou dlouholetými příslušníky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje a oba téhle práci zasvětili svůj život. A nejen svůj, ale už i svých dětí. Bratři Bucifalovi převzali ve čtvrtek 2. května na zámku Kozel služební ocenění své práce – medaile za věrnost III stupně, která se uděluje za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 10 let.

 

3

 

4    5

 

Plk. Ing. Aleš Bucifal je ředitelem územního odboru HZS Plzeňského kraje Klatovy, jeho mladší bratr nstržm. Bohumír Bucifal slouží se svou směnou v Sušici. Mimo jiné je jméno Bohumíra Bucifala, vedoucího Odborné rady mládeže, spjato s činností kroužku mladých hasičů, který vede společně se Zdeňkem Marouškem. Pod jejich vedením hasičský ‘dorost’ absolvuje nejen klasickou teoretickou přípravu a praktický trénink, ale úspěšně každoročně mnoho soutěží, v nichž se potvrzuje dobrá připravenost a kvalitní vedení.

 

Pro všechny hasiče z rodiny Bucifalových není hasičina „jen“ práce, ale je to doslova jejich osud a poslání. Určitě to tak cítí i oni sami a proto tuhle práci dělají tak dobře a předávají to nejlepší ze sebe další generaci. Ocenění a gratulace k němu si rozhodně zaslouží;  oba nejlépe vědí, kolik práce se za tímto zdánlivě prostým vyjádřením poděkování skrývá.

 

-as, foto hzs112-