Chtějí světový mír!

Finálová desítka konečně zavítala i na Šumavu

Pět dívek z Plzeňského kraje a pět jihočešek se včera představilo na Sušických slavnostech.

img 2228

 

Dívky v Sušici přivítal starosta, Bc. Petr Mottl, přímo na radnici spolu s delegací zahraničních, partnerských měst.  Po setkání s dívkami zhodnotil, že i letos bude rozhodování o vítězce velmi těžké.  V rámci nabitého programu víkendových slavností finalistky předvedly kolekci krásných šatů značky Desigual a následně s moderátory konverzovaly a zodpovídaly jejich všetečné otázky. Finalistky se na Šumavu vypraví ještě minimálně jednou, týden před finálovým galavečerem v září je čeká soustředění v Kašperských Horách, ve Welness & Sport Hotelu Šumava v půvabném Amálině údolí.

 

img 2087

(pn,as)

 

Dívky Šumavy live

Zatím řešily hlavně maturity, zkoušky na VŠ, přítele, kamarády, zaměstnání a dovolené. Ale během toho všeho už byly vrženy do příprav, vzdělávání a zdokonalování sebe sama v rámci programu letošního ročníku soutěže nejen o kráse – Dívky Šumavy 2013.

 

Sobotní setkání s deseti finalistkami soutěže a ředitelkou Bc. Pavlínou Němečkovou bylo velmi příjemné. Z děvčat vyzařovala pohoda i vnitřní krása, kterou se v sobě učí objevovat. Přestože jsou v přípravách teprve zhruba v jedné třetině, už teď jsou svým vstupováním i chováním ozdobou každé společenské události.

 

img 2074

 

Přijetí u starosty bylo velmi milé, přítomna byla i zahraniční delegace z polské Chojny a partnerského Kötztingu a nutno dodat, že pánové na děvčatech mohli oči nechat a vyjadřovali se velmi pochvalně. A shodli se se starostou Bc. Petrem Mottlem, že porota se pěkně zapotí, než vybere tu „nej“, protože všechny jsou něčím krásné, zajímavé, zvláštní, každá je originál.

 

Zatím si asi nejvíc užily focení ve plzeňském bazénu, další je čeká hned příští týden na Hracholuskách. Ale baví je samozřejmě i móda, fit a styling.

 

Když se dívky převlékaly a připravovaly na přijetí u starosty města a vystoupení na pódiu na sušickém náměstí, dohadovaly se, co si asi na ně moderátoři připravili za otázky. Ptala jsem se, na co se nejhůř odpovídá … „no, když je tréma tak i na to jak se jmenuju, ale snad tam nebudou žádné záludnosti, už jsme si trochu zvykly být propírané,“ smály se. S úsměvem jsem poznamenala, že doufám, že mezi odpověďmi nebude chybět ta „klasická missí o světovém míru“ a šlo se ‘do terénu’.

 

img 2166  img 2179

 

Střípky ze zákulisí a z odpovědí moderátorům Sušických slavností :

„Holky, ty boty hrozně kloužou, doufám že sebou neseknu hned na schodech.“

 

„No, už jsem se stihla po zkouškách trochu dospat, ale klidně bych dala ještě týden.“

 

„Definice úspěchu? Zatím jsem si ji neudělala, ale až to přijde, určitě budu vědět, jak to pojmenovat.“

 

„Do soutěže MISS? Asi jo, asi určitě se přihlásím.“

 

„Jednu věc kterou bych si mohla přát? No samozřejmě světový mír!“

img 2194 img 2190

„No to je otázka…. Tak co mě nejvíc trápí z naší politiky…. určitě virózy našeho pana prezidenta.. Má to těžké.“

 

„Ideální den… určitě ne s nohama na stole a nic nedělat. Trochu odpočinku nebo pomalejšího tempa ano, ale já jsem hodně aktivní člověk, ráda sportuji, tak bych možná zkusila nějaký adrenalin. Bungee jumping? Proboha, to ne, tak moc adrenalin zase ne.“

 

„Je nám ‘trochu’ zima.“ (pozn. v té chvíli bylo asi tak 11°C, skoro zataženo, vítr, dívky čekaly na „svou otázku“ v lehounkých šatečkách na pódiu).

 

“Módní přehlídka a jako doplněk husí kůže. Ještě že jsou ty lidi  dál…”

img 2106

 

 

„Jedna kladná vlastnost? Ale já jich mám hodně! No dobře – upřímná, tvrdohlavá. Jo, to je taky kladná vlastnost, když něco chci, jdu za tím.“

 

Podívejte se jak to děvčatům slušelo. Foto finálové desítky nejkrásnějších  šumavských dívek najdete ve fotogalerii. A nezapomeňte – už brzy se naplno rozjede hlasování o titul Dívka Sympatie!

-as-