www.sumava.eu je bohatší

ŠUMAVA ON LINE

 

Naposledy jsme vás v souvislosti  se sítí webkamer www.sumava.eu informovali o   živém Zlatém údolí – pohledy z “nicovské zatáčky”, kde občas fotografové doslova neváhali nasazovat život pro krásný záběr,  jsou   zážitkem, pro který  stojí za to strávit u obrazovek počítačů nějakou tu chvíli. 

 

Jedno místo, jeden směr a každou minutu naprosto jiný a pokaždé originálně úchvatný obraz.. Jako by se tu příroda sama se sebou předháněla, který den co dokáže vytvořit nejkrásnějšího.

 

kamera NICOV

nicov   nicov1

 

nicov2   nicov3

 

 

Ale tím jsme neskončili! Rodina webkamer je bohatší o dva další luxusní kamerové body – chata Kvilda a Frymburk.

Jestli jste si mysleli že znáte  Kvildu a její proměny už dokonale, tak vás naše kamera přesvědčí, že přece jen jsou okamžiky, které vám unikly – ale můžete si je přesto vychutnat.

KVILDA

Kamera Chata Kvilda vám nabízí neuvěřitelné pohledy nejen  na  šumavská svítání, ale je výborným průvodcem  do jednoho z nejoblíbenějších center Šumavy, přičemž zprostředkovává pohled do Vltavského údolí. Navíc spolu s přesným měřením teploty získáte přehled nejen o tomto místě, ale co je možná ještě zajímavější, i o tom, jestli si k plavkám máte přibalit i kulicha. Jak to? Kvilda je totiž mimo jiné místem, kde teploty dosahují největších extrémů na nejkratší vzdálenosti. Jestliže stanice Perla hlásí  například 0° C, pak u Chaty Kvilda  může být klidně +13 °C ( i více). Neveříte? My už jsme to zažili. A vy? Měli byste to také vyzkoušet!

 

kvilda1   kvilda2

 

kvilda3

 

 

Expandujeme za hranice!

OSTRÝ – vlastně královský Ostrý,  ležící v blízkosti Královského hvozdu je sice trochu hraničně rozpolcený, protože jeho vrchol  leží v Bavorsku, ale my jsme ho právě proto pozvali do naší rodiny webkamer TOP míst Šumavy. Sami musíte uznat, že záběry, v našem případě z Grosser Osser, tvořící kulisu bavorské oblasti Lamer Winkel, jsou nevšední.

ostry

 

ostry2

 

 

ZWÖLFHÄUSER – Bavorsko, okres Freyung-Grafenau

 
 

Zajímavé místečko, které disponuje neméně zajímavými teplotními údaji. Nadšení lyžaři jistě využijí  pohled webkamery z penzionu Lusenblick k tomu, aby zjistili, jestli tady (vpravo je vidět vrchol Luzného), vlastně kousek za humny,  náhodou ještě neleží sníh. A většinou, když už u nás vykukují petrklíče, tady je zima ještě hodně panovačná. A i když nejste lyžaři, prostě se jen dívejte, jak bohatí jsme krásou Šumavy…

Mimochodem je tohle místo protkané turistickými trasami a cyklostezkami, takže se nemusíte bát, že zabloudíte. Počasí monitoruje kamera, program výletu je v tom případě na vás.

zwolf

 

 

 FRYMBURK

 

A zatím poslední a nejnovější lahůdkou v našem “kamerovém menu” je  pohled na Frymburk… Severní břeh lipenské přehrady  je právě také jedním z TOP šumavských míst, která nedokážou být nikdy stejná. Proto vás ani pohled ani místo samotné, nemůže nikdy nudit. Pravda, rytíř Siegfried se svou sestřenkou Annou (jak pravila jedna z pověstí, kterých se k frymburské krajině váže hned několik)  už tu nežijí, přesto tu můžete prožít nejednu pohádkovou chvíli.

 

frymburk1   frymburk2

 

frymburk3

 

 

Dívejte se a  vnímejte, jak je Šumava nádherná pro každého z nás. A když budete na cestách, výletě nebo pobytu v některém z obyčejných a přesto nevšedních míst (“obyčejná” na Šumavě snad ani nejsou), pošlete nám  fotografie – rádi se o ně podělíme s ostatními a třeba úplně poprvé se dostaneme tam, kde na nás bude působit  nové kouzlo …

 

 

Příjemné toulání  s KAMERAMI www.sumava.eu , samé krásné zážitky  ze šumavských hvozdů, luk a strání a především dobrou náladu a chuť objevovat vám přeje

tým www.sumava.eu