Páter František Ferda nám…

ferda 

František Ferda (31. března 1915 Spálené Poříčí – 7. srpna 1991 Sušice)

Páteru Ferdovi se podařilo podřídit si i částečně využít svou mysl. Náš mozek má nesmírnou kapacitu, kterou nevyužíváme. Lidský mozek může dosáhnout 1 miliardu bitů za sekundu. Celý zbytek bitů spí, je to nevyužitá energie. Páter Ferda byl člověk, který toto uměl využít.”

Diagnózu dokázal určit podle očí, podle fotografie, či dokonce pouhým soustředěním. “Mám pocit jako bych ze sebe vyslal paprsek zelené barvy, který se rychle klikatě pohybuje, a pak se naráz zastaví. Tak dojde k mému spojení s tím člověkem“, popsal před lety Ferda svoji specifickou diagnostickou metodu.

První odvětví medicíny, v němž jsem zjistil, že mám dílčí schopností, byla iridoskopie, metoda, která se snaží zjistit pomocí zkoušek sídlo a druh narušení organizmu, nacházejících se v rozličných částech lidského těla. Vypracoval jsem svou osobní metodu, jejíž pomocí se mi podařilo dosáhnout nejlepších výsledků. Kromě jiného jsem studoval bylinkářství, shromažďoval jsem recepty ze starých knih a rozvíjel je podle hledisek vlastních.

 

Stanovil jsem tisíce diagnos na dálku a nevěřím, že jsem se spletl, byť v jednom případě. Jsem římskokatolický kněz.”

 

O schopnostech a vlastnostech tohoto vzácného člověka byly popsány už tisíce stránek. Zasáhl do života lidí způsobem, kteří si mnozí z nás neuvědomují nebo nedovedou v celém rozsahu představit – pomáhal lidskostí, vírou a nadějí. Sušice měla to privilegium, že zde Otec František Ferda, legenda českého léčitelství, od roku 1980 žil.

 

Na světě je další publikace vyzdvihující osobnost, život a odkaz Františka Ferdy – Páter František Ferda nám

ferda12

K přátelskému setkání nad knihou a při povídání o životě a působení Františka Ferdy,  se v kavárně sušického kina sešli  včera vpodvečer jeho příznivci spolu s nakladatelem Jindřichem Pachtou,  Jaroslavem Prunnerem který  Ferdovy recepty schraňoval a zaznamenával, a s  P. Mgr. Milanem Píšou,  který připomněl skutky P. Ferdy. Na závěr setkání po vzpomínce na výjimečnou osobnost duchovního i světského žití, si většina z přítomných nechala knihu, v níž najdeme filozofii i medicínu, recepty, byliny, fotografie a mnoho dalšího, podepsat.

 

-as, foto el-

{gallery}susice/2013/listopad/ferda_kopie/{/gallery}