Kvilda začala zasněžovat sjezdovku

Možná i proto, že Kvilda je místem snad s nejčetnějšími “NEJ” u nás, nehodlá se nastoleného trendu vzdát a ve sbírání titulů pokračuje.

A tak také jako první, tedy NEJdříve, začala včera se zasněžováním sjezdovky. Teď si určitě lyžaři zamnuli ruce a začali přemýšlet, kam  uložili výstroj, aby byli i oni včas připraveni.

zasnezeni

Provozní skiareálu Kvilda, Richard Jirouš, k přípravám dodává:

“Počasí umožnilo, abychom už začali připravovat sjezdovky, tak doufáme, že i nadále  nám bude takto příznivé. Je třeba, aby se teplota držela nízko alespoň po dobu 4-5 dní, abychom mohli povrch kvalitně, upravit a pustit sem první nedočkavé lyžaře.

Samozřejmě bychom spustili provoz  rádi co nejdříve, pokud vše půjde tak jak optimisticky předpokládáme, tak  by bylo hezké, kdyby se na naší sjezdovce objevili už příští týden, ale pravděpodobnější je, že  zahájíme lyžování v prvním prosincovém týdnu.”

 

Tak tedy připravujte výbavu a těšte se na první sjezdy z kopců. O novinkách,  které pro letošní sezónu Skiareál na Kvildě nabízí, provozu areálu a nabídce, budeme informovat v článku příští týden. A abychom milovníky zimních sportů potěšili,”do zimního zpravodajství” přidáme také informace ze Zadova a postupně i z dalších šumavských lyžařských středisek.

 

-red-