Aktualizováno – Sportovní víkend 23.11. – 24.11.

MEMORIÁL JARKY LANDOVÉ – Závod ve sportovní gymnastice

 

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/gymnastika_vimperk/{/gallery}

 

 

 

Hokej:

 

 

Junioři: HC Vimperk – Soběslav 5:1(2:1,1:0,2:0)


Branky:10.Myslík(Sitter R.),15.Jungvirt(Vachoušek),39.Bárta(Sitter
J.),51.Bárta(Novotný),57.Pešl(Plouhar)-5.Janoušek(Slavík)

 

První třetinu své soutěže mají odehranou vimperští junioři.Pohled na tabulku říká,že vimperští prozatím svojí soutěž vedou z náskokem jednoho bodu před Rokycany.Trenéři toto postavení v tabulce nepřeceňují a snaží se svůj tým držet nohama na zemi s vědomím,že soutěž je teprve ve svém začátku a že těžké zápasy na hřištích exligovýchMilevska a J.Hradce přijdou ve druhé třetině soutěže.Kladem dosavadního průběhu je skutečnost,že sestava týmu má svojí stálou kvalití kostru, se spolehlivým brankářem.Hlavním cílem juniorky je příprava hráčů pro A-tým a to se zatím daří.

 

Sestava týmu: Robl-Myslík,Sitter R.,Kačmár,Vítovec,Marek,Mařík-Pešl,Plouhar,Bárta,Sitter J.,Novotný,Petera,Jungvirt,Vachoušek,Krejsa,Kutil,Novák,Pichler

 

KRAJSKÁ LIGA JUNIORŮ

1. Vimperk                        7 5 0 1 0 1   30: 21    11
2. Rokycany                       7 4 0 2 0 1    47: 30     10
3. Milevsko 2010                6 3 0 2 0 1    44: 30      8
4. Český Krumlov               7 2 0 2 0 3    37: 35      6
5. Veselí n/L.                      6 3 0 0 0 3    21: 37      6
6. J. Hradec                        6 2 0 1 0 3    27: 21      5
7. Soběslav                        7 2 0 1 0 4    26: 38      5
8. DDM Č. Bud.                   6 0 0 1 0 5    16: 36      1

 

 

{gallery}vimperk/2013/listopad/hokej_juniori_vimperk_sobeslav/{/gallery}

 

Hokej KP. A-tým: TJ Hluboká n/V – HC Vimperk  3:9 (0:2,1:4,2:3)

 

Branky Vimperka: Janda 4, Lang 2, Paule, Ženíšek, Předota O.

Vyloučení : 6-7

Využití : 0-2

Rozhodčí : Dvořák, Brůcha, Knor

Sestava HC : Podskalský, (Pixa),Ženíšek, Janda , Slabý, Horejš, Předota O.,Vinš, Lang, Paule, Předota J. , Voldřich , Král, Hail, Sitter J., Sitter R. , Kouba ( Plouhar, Myslík )  

          

Vimperští hokejisté po dvou domácích výhrách jeli. na led Hluboké nad. Vltavou, kde na ně čekal tradičně těžký a tvrdý soupeř. První třetina začala v rychlém tempu. Zvláště pro hosty z Vimperka, když ve 2.minutě čelili přesilové hře domácích a jen díky výbornému Podskalskému neinkasovali. Zato vimperští v 7. minutě přesilovou hru 5 na 3 dokázali zužitkovat díky přesné střele Ondřeje Předoty, 0:1. Hra nabírala na obrátkách a hosté dost často odolávali nepříjemným útokům domácích, což tvrdil hostujíci brankář. Běžela 20 .minuta a hosté z Vimperka dávají branku doslova do šatny- opět v přesilové hře, kdy po Předotově střele od modré se odráží kotouč před brankáře, kde se nejlépe zorientoval Horejš a přihrává před odrytou branku Jandovi, který zvyšuje na 0:2. Do druhé třetiny šli hosté s příjemným dvoubrankovým náskokem. Hned v 1. minutě druhétřetiny dává opět Janda po nahrávce Slabého na 0:3. Minutu nato domácí snižují na 1:3. Pak opět řádil Martin Janda a dvěma góly ve  31. a 33. minutě dává na 1:5 . A to nebylo vše. V posledních minutách 2. třetiny zvyšuje ještě Paule na 1:6. To byla pro domácí sprcha. Do poslední části utkání šli hosté s pěti brankovým náskokem, což bylo více než slibné. Ale domácí se nechtěli s tímto smířit a zdaleka nic nevzdávali. Ve 44. minutě domácí z nenápadné akce snižují na 2-6. Hosté viditelně znervozněli a jakoby si nebyli plně jisti výsledkem. Vyřešení přinesla dvojice Lang a Ženíšek, kteří v jedné minutě dokázali střelit každý branku a zvyšují na 2:8. Po těchto dvou brankách se hra hostí mírně zklidnila i když domácí dokázali ještě snížit na 3:8, poslední slovo v utkání měl opět hostující Lang, který po výborně naservírované přihrávce od Jandy pečetí konečný výsledek na 3:9. Utkání pro zranění musel před první půlkou 3. třetiny opustit Horejš z důvodů tržné rány na obličeji. Hráči HC Vimperk předvedli bojovný a disciplinovaný hokej a konečně měli i to štěstí ve střelbě branek. Výborný výkon předvedl kapitán HC Vimperk Martin Janda, který se v tomto zápase zapsal čtyřmi vstřelenými góly a dvěma asistencemi. Poděkování patří též všem vimperským divákům, kteří přijeli podpořit své mužstvo.Další zápas, HC Vimperk se odehraje v sobotu 30.11. v Táboře.

 

Hokej Dorost:

 

TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – HC VIMPERK  1 : 4 (0:1,0:2,1:1)

Branky: Ptášnik 2, Hlavica 1, Skalický 1

Přihrávky: Hlavica, Kraml

Vyloučení: 5:8 

K dalšímu venkovnímu a to doslova venkovnímu utkání, které se hraje na otevřeném zimním stadionu, zavítali vimperští dorostenci na led Hluboké nad Vltavou aby připravili „půdu“ pro mužstvo dospělých, které bude hrát na tomto stadionu večer. Domácí odehráli všechna dosavadní utkání na soupeřově ledě a v neděli si konečně chtěli připsat první body. Střídačky na obou stranách byly hodně prořídlé když do utkání nastoupilo na obou stranách pouze po deseti hráčích. Hostům chyběli distancovaný Buček, nemocný Král a dlouhodobě absentující Fidler. Od prvních minut se hrál vyrovnaný hokej s mírnou převahou hostů, ale rychle se zhoršující kvalita ledu hokejovému umu nepřála. Až v samém závěru první třetiny se hosté ujali vedení po nejhezčí akci utkání kdyř zpoza branky přihrával Kraml a střelou bez přípravy zakončil Hlavica. Druhá třetina ze strany hostů byla již tradičně herně velmi špatná a jen díky výbornému výkonu Chodory ve vimperské brance nebylo vyrovnáno. Zásluhou Ptášnika hosté i přesto vstřelili dvě branky a utkání bylo téměř rozhodnuté, když domácí nedokázali využít přesilovou hru pět na tři. Třetí třetina přinesla zlepšený výkon hostů a svému soupeři nepovolili utkání zdramatizovat. Čtvtou branku přidal hostující Skalický po přesném zakončení mezi soupeřovi betony. Až v samém závěru přišel výborný Chodora o vychytanou nulu, když domácí využili jedné z mnoha přesilových her, kterých ve třetí třetině dostali, dvakrát i pět na tři. Utkání v chladném podzimním počasí sice končí vimperským vítězstvím, ale předvedená hra

 

 

Fotbal:

 

 

 

Krajská zimní liga – Týn nad Vltavou (ročníky 2005) neděle 24.11.2013

 

V neděli 24.11.2013 se vimperští fotbalisté ročníky 2005 a mladší zúčastnili 1. kola

 

krajské ligy v Týně nad Vltavou. Je to dlouhodobá soutěž hraná od listopadu 2013

 

do března 2014 za účasti nejlepších deseti týmů z celého kraje v dané kategorii.

 

Účastníci: FC Písek, Meteor Tábor, SK Dynamo ČB, Loko ČB, Třeboň, Nová Včelnice,

 

SKP ČB, Sedlec, FC MAS Táborsko, TJ Šumavan Vimperk

 

“Našim klukům se první kolo výsledkově povedlo, ale hra nebyla až tak dobrá – mají daleko navíc.

 

Za předvedené výkony bych vyzdvihl dva naše jednotlivce a to brankáře Víťu Dvořáka a benjamínka týmu Adama Sedláčka.

 

Druhý jmenovaný je narozen v roce 2007, ale svým nasazením je příkladem našim starším hráčům.”

 

– zhodnotil Jaroslav Uhlík – trenér TJ Šumavan Vimperk (U9 a U8)

 

výsledky Vimperka

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 2:1 – branky Pergler, Kecskés

 

TJ Šumavan Vimperk – FC MAS Táborsko 6:1 – Benda 2, Uhlík, Sova, Sedláček, Kliment

 

TJ Šumavan Vimperk – TJ Sedlec 3:0 – Benda, Pergler, Lyer

 

sestava Vimperka: Dvořák – Pergler, Benda, Uhlík, Sova, Kecskés, Kliment, Juřík, Lyer, Sedláček

 

trenéři: J. Uhlík, M. Sedláček

 

 

text a foto: Zdeněk Formánek