Město zřídilo účet pro veřejnou sbírku

Město Volary na jednání rady schválilo zřízení účtu u Komerční banky pro veřejnou sbírku. Jedná se o veřejnou sbírku pro Nadaci pro transplantace kostní dřeně se sídlem v Plzni. Tato nadace pomáhá hradit náklady potencionálním dárcům kostní dřeně, protože žádná z pojišťoven toto vyšetření nehradí.

 

Kdo se může zapsat do Českého národního registru dárců kostní dřeně? Každý zdravý člověk ve věku od 18 do 35 let, kterému je odebrán vzorek krve na vyšetření transplantačních znaků. Výsledky jsou uloženy v registru a v případě shody s nemocným je dárce požádán o odběr krvetvorných buněk.

 

Rada města odsouhlasila finanční dar této nadaci ve výši 20 000 Kč a zároveň nechala zřídit účet, na který může každý občan vložit libovolnou finanční částku a tím výrazně pomoci nemocným občanům. Účet bude otevřen od 1. dubna do 30. června 2014. Finanční hotovost lze také osobně darovat na pokladně Městského úřadu ve Volarech a to také do konce června tohoto roku.

 

Na začátku července budou Vámi darované peníze převedeny na účet Nadace pro transplantace kostní dřeně. Další informace se dozvíte na webech: transplantace.cz a kostnidren.cz

 

Veřejná sbírka, číslo účtu: 107-6919780257/0100

 

(ir)