konopi

Policie o víkendu kontrolovala restaurace

Za volant nesmí, přesto to ‘risknul’

Sedmadvacetiletý řidič byl kontrolován policejní hlídkou v ul. Ševčíkova v Horažďovicích. Řídil vozidlo zn. Seat, i když má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech uložen trest zákazu řízení od února 2013 na 24 měsíců. Od policistů si vyslechl podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Jak číšník k tržbě přišel…

Krádeží si chtěl vylepšit svou finanční situaci 34letý muž z Českých Budějovic, který byl zaměstnaný jako číšník v hotelu v Železné Rudě. Neodevzdanou tržbu ve výši 5 482 korun použil pro vlastní potřebu a tím pádem spáchal zpronevěru, za ož si vyslechl obvinění na základě zkráceného přípravného řízení.

 

 

 

Řidič“ nadýchal přes jeden a půl promile alkoholu

Přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se dopustil 29letý řidič, který jel v sobotu 5. dubna před jednou ráno s vozidlem zn. Ford Focus od obce Rozsedly směrem na Nezdice. Kontrola policejní hlídky odhalila, že je pod vlivem alkoholu, a to mu i následně měřením prokázala – alkoholtester u něj naměřil 1,53 a opakovaně 1,48 a 1,43 promile alkoholu v dechu. Muž nezapíral, že před jízdou alkohol pil. Byl převezen do zdravotnického zařízení v Sušici, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve.

 

 

Víkendové kontroly odhalily konopí, alkohol u nezletilých ne

O víkendu proběhlo na teritoriích dvou obvodních oddělení bezpečnostní opatření zaměřené na neoprávněné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a podávání alkoholu osobám mladším 18 let.

V Sušici se v pátek v nočních hodinách do kontrolní akce v restauračních zařízeních zapojili policisté z Obvodního oddělení Sušice, z dopravního inspektorátu a strážníci městské policie.

Obdobná kontrola proběhla také v Nýrsku, v Janovicích nad Úhlavou a ve Strážově, i za pomoci služebního psa. V rámci akce byl zjištěn jeden muž podezřelý ze spáchání přestupku, protože u něj bylo nalezeno konopí. Kontrola na podávání alkoholu mládeži do 18 let dopadla dobře – tento přestupek, ani nikdo ve věku do 18 let pod vlivem alkoholu při uvedených kontrolách zjištěn nebyl.

 

-red, p cr-