policie

360 zameškaných hodin a další případy v šetření Policie ČR

Dvě vyloupená vozidla

Prachatice – Během víkendu si pachatel ve vozidlech přišel na autorádio, digitální fotoaparát, kabelku s peněženkou i hry na Xbox. 

Prachatičtí policisté pátrají po pachateli, který se během víkendu v Prachaticích vloupal do dvou vozidel. K prvnímu vloupání došlo z pátku na sobotu, kdy pachatel rozbil skleněnou výplň předních levých dveří osobního vozidla Fiat Coupe, které bylo zaparkované na parkovišti v ulici U Stadionu. Ze zavazadlového prostoru vozidla pachatel následně odcizil sportovní batoh, ve kterém se nacházely 3 kusy her na Xbox a ze středového panelu odcizil autorádio značky Sencor s přenosným Flash diskem. K druhému vloupání došlo v sobotu po poledni, kdy se pachatel po rozbití skleněné výplně pravých přeních dveří dostal do vozidla Ford Monedo, které bylo zaparkované na parkovišti v ulici Vodňanská před hřbitovem. Poškozená přišla o kabelku, kterou nechala na sedadle spolujezdce. V kabelce měla kompaktní fotoaparát značky Olympus, stříbrný řetízek s přívěskem a peněženku s doklady a finanční hotovostí. Celková škoda, která majitelům vznikla činí téměř 10 000 korun. Případem přečinu krádeže se dále zabývají prachatičtí policisté.

 

Vandal na kolejišti

Prachatice / Volary – Různobarevnými nápisy pachatel poškodil vagón po celé jeho délce.

Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel ze soboty na neděli nastříkal na levou stranu železničního vlečného vagónu osobní přepravy, odstaveného na třetím slepém kolejišti ve Volarech, neznámou chemickou látkou různých barev několik nápisů v celé délce vagónu. Poškozené organizaci tím způsobil škodu za nejméně 15 000 korun. Volarští policisté provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Kriminalisté objasnili pět vloupání

Prachatice – Kriminalisté dopadli muže, který se podílel na vloupání do restaurace, hotelu, hostince, prodejny a bývalého statku, v jednom případě měl také komplice.

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 21letého muže z Prachaticka jako obviněného ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, které spáchal převážně samostatně, v jednom případě ve spolupachatelství. Obviněný se sám během května 2014 vloupal do hostince v obci Svatá Máří, do hotelu v obci Čkyně a bývalého statku v obci Vlachovo Březí, odkud odcizil převážně cigarety, alkohol, potraviny a peníze. Dále se muž pokusil vloupat do prodejny v obci Vlachovo Březí, což se mu ale nepodařilo, poškodil pouze skleněnou výlohu. Posledního vloupání, u kterého mu pomáhal ještě 20letý muž ze Strakonicka, se dopustil v neděli ráno, kdy z restaurace ve Vacově společně odcizili cigarety, stravenky, energetické nápoje a finanční hotovost. Vloupáním vznikla poškozeným organizacím škoda za téměř 130 000 korun. Dvacetiletý muž ze Strakonicka už je také obviněný z přečinu krádeže, spáchané ve spolupachatelství. Oba muže stíhají prachatičtí kriminalisté na svobodě a případ dále vyšetřují.

 

 

Podvod přes internet

Prachatice – Muž si na internetu vyhlédl mobilní telefon, za který zaplatil přes 2 000 korun, do dnešního dne ho však neobdržel.  

Netoličtí policisté pátrají po pachateli, který na internetu nabízel k prodeji mobilní telefon značky Samsung Galaxy S4. Poškozený za něho muži, který ho inzeroval, dopředu zaplatil přes 2 000 korun. Do současné doby však poškozený mobilní telefon neobdržel. Prodávající mu telefon neposlal a přestal s ním komunikovat, čímž mu způsobil škodu za nejméně 2 000 korun. Další prověřování provádí netoličtí policisté.

 

Žena přišla o auto

Prachatice / Vimperk – S vozidlem Renault Megane Scenic se na parkovišti poškozená již nesetkala.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Dosud neznámý pachatel se včera nezjištěným způsobem zmocnil klíčů od vozidla Renault Megane Scenic, který následně odcizil z parkoviště u domu v ulici K Rokli ve Vimperku. Ve vozidle byly také doklady od vozidla a občanský průkaz. Poškozené tak vznikla škoda za nejméně 10 000 korun. Policisté již po vozidle vyhlásili celostátní pátrání.

Bližší informace k vozidlu naleznete na následujícím internetovém odkazu: http://aplikace.policie.cz/patrani-vozidla/Detail.aspx?id=402377

Veškeré informace k vozidlu oznamte na nejbližší policejní stanici nebo na lince Policie České republiky 158.

 

Ohrožování výchovy dítěte

Prachatice – Rodiče umožňovali své dceři vést zahálčivý život, což je v rozporu se zákonem.

Prachatičtí kriminalisté zahájili usnesením trestní stíhání 29leté ženy a 34letého muže z Prachaticka z přečinu ohrožování výchovy dítěte, spáchaný formou spolupachatelství. Oba se měli uvedeného jednání dopustit nejméně v době od září 2013 do května 2014 tím, že po delší dobu a opětovně umožňovali jejich nezletilé dceři vést zahálčivý život zejména tím, že jí nezajistili řádné plnění pravidelné školní docházky do základní školy, čímž za uvedené období dosáhla její celková absence 126 neomluvených hodin a 234 omluvených hodin. Matka dále dceru opětovně i účelově omlouvala. Obviněným nyní v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

-red, p cr-