kramer2

Pohřešovaného 89letého muže našli

Pohřešovaný muž byl vypátrán

 

HORAŽĎOVICKO – Od pátečního odpoledne do soboty probíhala pátrací akce u obce Olšany po 89letém muži. V neděli byl příbuzným nalezen. 

 V pátek 6. června 2014 bylo ve čtrnáct hodin na policii oznámeno pohřešovaní 89letého muže z Horažďovicka, který odešel z bydliště po osmé hodině ráno a nevrátil se zpět. V okolí obce Olšany probíhala pátrací akce v pátek odpoledne a v sobotu, ale muž nebyl nalezen. Do akce byli zapojeni policisté, místní občané a byl nasazen i policejní vrtulník. V neděli dopoledne byl muž nalezen svým příbuzným na louce u obce a byl převezen do nemocnice.
 
 
 
 

Dvě dopravní akce

 

KLATOVSKO – Policisté se při kontrolách zaměřeli na řidiče, kteř před jízdou užili alkoholické nápoje. 

Ve dvou dnech proběhla na teritoriu Klatovska dopravně bezpečnostní akce zaměřená na řidiče, kteří před jízdou požili alkohol nebo jiné návykové látky. První akce proběhla v pátek od 16.00 do 20.00 hodin a druhá v sobotu od 8.00 do 12.00 hodin. Do akcí bylo zapojeno celkem 46 policistů, kteří zjistili 19 přestupků. Tři kontrolovaní řidiči měli dechovou zkoušku pozitivní, u šesti vozidel nevyhovoval technický stav. Policisté oznámili správnímu orgánu tři přestupky a zadrželi dva řidičské průkazy. Bylyl uloženy blokové pokuty ve výši 2 800 Kč.
 
 

Ohrožení výchovy dítěte

 

KLATOVSKO – Matka řádně nezajišťovala školní docházku své dcery. Dívenka zameškala 196 vyučovacích hodin. 

Žena ve věku 46 let z Plzně převzala ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožování výchovy dítěte. V období od měsíce února do dubna letošního roku úmyslně umožnila své dceři vést zahálčivý život, kdy řádně nezajišťovala docházku do školy na Klatovsku a tato zameškala 196 vyučovacích hodin.
 

-red, p cr-