Obrovský úspěch ZUŠ Volary

Volarská Základní umělecká škola Volary se zúčastnila celostátního kola národní soutěže jazzových a ostatních orchestrů ZUŠ 2014 v severočeském Litvínově dne 13. června. Do ústředního kola postoupily z krajského kola jak V-Band, tak Saxwork Ensemble.

 

V-Band soutěžil v kategorii Ib – ostatní spolu s orchestry ZUŠ Jeseník a ZUŠ Uherské Hradiště. V-Band obsadil 1. místo (zlaté pásmo) spolu s JESFLET ze ZUŠ Jeseník.

 

Saxwork Ensemble měl ve své kategorii 1a – ostatní velkou konkurenci dalších 8 orchestrů ze Základních uměleckých škol Hradec nad Moravicí, Hronov, Litovel, Nové město na Moravě, Nová Role, Pelhřimov, Přelouč a Roudnice nad Labem. Saxwork Ensemble dosáhl podobně jako V-Band obrovského úspěchu a obsadil také 1. místo (zlaté pásmo) spolu s Hradcem nad Moravicí, Roudnicí nad Labem a Přeloučí.

 

Volarská ZUŠ si ale nepřivezla dvě ocenění, ale hned tři. Tím třetím bylo ocenění poroty pro Kateřinu Pavlíkovou, za pedagogické vedení obou orchestrů.

 

V porotě zasedlo 5 porotců a každý mohl dát maximum 5,0 bodu, celkový součet bodů tak mohl dosáhnout 25,0. To se povedlo jedinému orchestru TREMOLO ze ZUŠ Třemošná, jenž se stal absolutním vítězem soutěže. 

 

Obrovský úspěch volarské ZUŠ, která přivezla 2 zlata a ocenění poroty si zaslouží velkou gratulaci jak Kateřině Pavlíkové, tak všem žákům z obou orchestrů, kteří skvěle reprezentovali nejen volarskou ZUŠ, ale i celé Volary.

 

Výsledková listina Národní soutěže statních orchestrů ve formátu PDF 

 

Fotografie z příprav a samotných vystoupení Saxwork Ensemblu a V-Bandu v Litvínově:

{gallery}volary/foto_obce/2014/06/06_13_litvinov_soutez{/gallery}

 

Diplomy Saxwork Ensemblu a V-Bandu:

 

 

(ir)