ŠUMAVA v unikátních varhanách

Prázdný kůr - místo pro nové varhany  Positiv budoucích varhan - téměř dostavěný 

 

Již sedmým rokem vznikají unikátní svatohorské varhany, na jejichž vznik shromažďuje finanční prostředky Matice Svatohorská, spolek přátel a příznivců poutního místa Svaté Hory v Příbrami. Celkem bylo prostavěno 9, 5 milionu z celkových potřebných 14, 5 mil. Kč. Zbývá tedy ještě získat 5 milionů. Novým impulsem, jak získat finance a dokončit stavbu díla je nabídka možnosti „adopce“ varhanní píšťaly.

 

Adopce varhanních píšťal spuštěna!

 

K projektu více za Matici Svatohorskou Mgr. Miloslava Šmolíková, koordinátorka projektu, varhanice a rodačka z Vimperka:

 

logo matice
Představte si varhany, královský hudební nástroj. Velkolepý chór. Již sedm let je společně stavíme a nyní je čas jednotlivé píšťaly rozeznít. Rozezněme velké varhany adopcí jednotlivých píšťal!

Představujeme vám jednotlivé píšťaly našich velkých varhan. Adoptujte si píšťalu a darujte jí hlas. Na oplátku na sobě ponese navždy vaše jméno. U mistra varhanáře si svoji píšťalu sami můžete podepsat nebo vám zařídíme, aby byla vaším jménem podepsána.

 

  Celkem je k dispozici pro adopci 122 prospektových (viditelných) píšťal + 30 píšťal jazykových nejsilnějšího pedálového rejstříku Posaunu + 2 zvonkohry v rozmezí 1.000,- až 150.000,- podle velikosti píšťaly

  Každý dárce obdrží certifikát o adopci konkrétní píšťaly

  Při svěcení varhan dostane každý adoptivní dárce maketu varhanní píšťaly

  Dary je možné odečíst ze základu daně pro daňové přiznání

logo stavba

Věřím, že jste vybrali pečlivě. Adopci můžete podrobně sledovat na webových stránkách www.svata-hora.cz/varhany. Po kliknutí na banner v horní části stránek se objeví nákres prospektových píšťal, kde uvidíte, které píšťaly jsou již adoptované a které ještě čekají na svého majitele. Po vyplnění krátkého formuláře v dolní části webových stránek můžete adoptovat píšťalu ON-LINE i Vy! Vybrat a adoptovat píšťalu můžete i v sakristii na Svaté Hoře, zde je možno složit finanční obnos hotově.

Pro vážné zájemce zařídíme i prohlídku varhanářské dílny u Českých Budějovic.“

Rozestavěná varhanní skříň v dílně Vladimíra Šlajcha v Borovanech u Č. Budějovic

 

Začátkem června bylo adoptovaných 21 píšťal,  z nichž píšťala c1 rejstříku Principál 8´ v hlavním stroji, tzv. Hauptwerku, ponese jméno “ŠUMAVA“, dárce ze Šumavy. 

 

007  Adopce 4

 ROZEZNĚME společně Svatohorské varhany již v roce 2015!

 

Velkevarhany   vzdusnice

Dary můžete zasílat na číslo účtu veřejné sbírky: 050016-0523967309/0800. 

Tato sbírka byla Maticí Svatohorskou oznámena  Krajskému úřadu Středočeského kraje dne 30. ledna 2013. Dary můžete složit i v hotovosti v sakristii na Svaté Hoře.

 

-red-