dite

Dvouletý klučina vyrazil sám na cestu

Asi kutil nezbeda…

 

Prachatice / Ktiš – Z kůlny u rekreační chalupy pachatel odcizil různé nářadí za více jak 9 000 korun.

Netoličtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Dosud neznámý pachatel se během neděle až středy vloupal do kůlny se zahradním nářadím u rekreační chalupy v katastru obce Ktiš. Z kůlny následně odcizil křovinořez, stavební kolečko, dva kusy sekyr, 10-ti litrový kanystr s benzinem a strunovou sekačku, čímž majiteli způsobil škodu za více jak 9 000 korun. Další prověřování provádí netoličtí policisté, kteří po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Malý chodec byl nalezen včas

Prachatice / Svatá Máří – Chlapec, ve věku necelé dva roky, odešel neznámo kam, začal boj s časem.

 

Včera od půl desáté ráno policisté pátrali po nezletilém, necelé dva roky starém, chlapci, který odešel ze zahrady domu v katastru obce Svatá Máří na Vimpersku neznámo kam. Do pátrací akce se ihned zapojilo 16 policistů se šesti služebními vozidly, včetně policejního psovoda a městských strážníků. Rodiči jsme byli informováni, že chlapec je na svůj věk velmi zdatný chodec, což se také potvrdilo při jeho vypátrání. Chlapce se podařilo v krátké době najít, zhruba po necelém kilometru jeho chůze, na silnici ve směru Smrčná – Záhoří. Malý chodec byl nalezen v pořádku, bez známek zranění. Pátrací akce proto byla úspěšně odvolána.

 

V novostavbě kradla žena

 

Prachatice / Netolice – Podezřelá odcizila měděné kabely, horní frézu, stavební vysavač a další nářadí za více jak 9 000 korun.

Netolickým policistům se podařilo vypátrat nezvaného hosta, který v první polovině května 2014 navštívil novostavbu v Netolicích. Je jím 32letá žena z Prachaticka, které již policisté sdělili podezření z přečinu krádeže. Podezřelá z novostavby odcizila dva měděné kabely celkové délky 23 metrů, horní frézu, stavební vysavač, drážkovací frézu, sekeru Fiskars a laserový nivelační přístroj, čímž majiteli způsobila škodu za nejméně 9 000 korun. Případ dále prověřují netoličtí policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se žena bude ze svého jednání již v brzké době zodpovídat před soudem.

 

Dva na jednoho

Prachatice – Do poškozeného se oba podezřelí pustili pěstmi i kopy.

Prachatičtí policisté sdělili podezření 44letému a 45letému muži z Prachatic z přečinu výtržnictví. Oba muži společně ve druhé polovině května 2014 fyzicky napadli v ulici Lázeňská v Prachaticích jednoho muže. Pěstmi a kopy mu způsobili zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření na chirurgické ambulanci v nemocnici. Oba podezřelí jsou prověřování ve zkráceném přípravném řízení, proto se již v brzké době budou ze svého jednání zodpovídat před soudem.

 

 

– red, p cr-