policie

Loupežné přepadení objasněno

Loupežné přepadení objasněno – pachatelem brutálního útoku  je 22letý mladík

Na konci měsíce května v Klatovech muž fyzicky napadl poškozeného, ukradl mu věci a vybral peníze z účtu.  

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo v Klatovech 31. května letošního roku a ve středu zadrželi podezřelého muže ve věku 22 let z Klatov. Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze zločinu loupež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Muž  v uvedený den po devatenácté hodině, na louce nad Hřbitovní ulicí přepadl 53letého muže z Klatovska, kterého několika ranami pěstí uhodil, kopl ho do obličeje až poškozený ztratil vědomí.

Pachatel využil bezbrannosti muže a z kapsy kalhot mu odcizil mobilní telefon i nabíječku, finanční hotovost a z ledvinky vzal slevovou kartu na jízdné a dvě platební karty peněžních ústavů.

Poté donutil poškozeného, aby s ním šel k bankomatu, kdy jej opakovaně udeřil pěstí do obličeje, donutil jej ke sdělení PIN kódu, vybral v několika případech finanční hotovost a poškozenému se podařilo utéci. Škoda přesáhla tři tisíce korun. Ve čtvrtek byl na základě rozhodnutí soudu muž vzat do vazby.

 – p cr-