Machři postupují do celostátního kola , Sněženky druhé !

Dovolte, abych Vám představil družinu Sněženek a družinu Machrů. Obě patří do oddílu Gabrety a střediska Vydří stopa Sušice a spadají do nejmladší výchovné kategorie světlušek a vlčat – věk 6- 10 let.

Obě tyto družiny se o víkendu 14. a 15. června zúčastnily krajského kola Závodů vlčat a světlušek v Rokycanech, poté co ve svých kategoriích uspěly a postoupily z okresního kola.

nastup

 

Celkem 22 družin z celého kraje se potkalo v Rokycanech, aby poměřily své dovednosti a schopnosti v nejrůznějších disciplínách skautských i všeobecných. Na programu bylo poznávání rostlin i zvířat, orientace v mapě, zabalení balíčku, zatlučení hřebíku, přebírání hrachu, ale také chůze po laně a jízda na kole. Jako zdravotníci museli umět ošetřit rozbité koleno nebo krvácení z nosu, jako zálesáci museli umět rozdělat oheň a přepálit provázek natažený nad ohništěm a spoustu dalších věcí. A hlavně museli spolupracovat jako tým a skautsky vystupovat – to se hodnotilo také. Zkrátka na tuhle věkovou kategorii toho museli umět docela dost.

 

Po závodech čekalo na všechny účastníky ještě představení jednotlivých družin a karneval. a pak už jen s malou noční hrou na kutě.

 

karneval

 

Ráno přišlo vyvrcholení celých závodů, na slavnostním nástupu byly vyhlášeny výsledky krajského kola. A naši zástupci si vedli opravdu skvěle. Dívčí družina Sněženek obsadila v nabité konkurenci druhé místo.Ale úplně nejlepší bylo to, že v chlapecké kategorii se jako první umístili MACHŘI, kteří tím získali právo na postup do celostátního kola, které se uskuteční ve dnech 26. – 29. září v Kutné Hoře.

 

zvas spolecna

 

Moc oběma družinám gratulujeme a v září budeme samozřejmě držet palce. Velký dík patří i všem vedoucím, kteří děcka na závody připravili.

 

{gallery}susice/fotogalerie/14/zvas rokycany/{/gallery}

 

Text: doc

Foto: Petr Havlíček & kolektivHHHH