policie nove

2,5 promile ho přivedly do cely

Vzal otci auto a havaroval

Prachatice – Mladý muž nezvládl řízení vozidla, se kterým narazil do oplocení domu a ujel.

Dopravní policisté sdělili podezření 20letému muži z Prachaticka z přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Mladík si v polovině června vzal bez svolení majitele osobní vozidlo Ford, se kterým v obci Kahov havaroval. Po projetí pravotočivé zatáčky nezvládl řízení, následkem čehož vyjel s vozidlem mimo vozovku a narazil do betonové podezdívky a kovového oplocení domu. Po dopravní nehodě jmenovaný z místa odjel a nehodu neoznámil. Nedošlo ke zranění osob, hmotná škoda na oplocení a vozidle je odhadem 55 000 korun. Další prověřování provádí dopravní policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se muž bude ze svého jednání již v brzké době zodpovídat před soudem.

 

Dal si dvě  piva “od cesty” a kradl dál

Prachatice/Husinec – Pachatel si dal v prostoru občerstvení dvě piva od cesty, s sebou si pak ještě zabalil klobásy, pivo, vodku i fernet.

Prachatičtí policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel se z neděle na pondělí vloupal do objektu provozovny u hřiště v Husinci. Pachatel nejprve hned na místě vypil dvě láhve piva, což mu ale nestačilo. Na cestu ještě odcizil dvě dvoukilová balení klobás, dvě litrové láhve alkoholu (Finskou vodku a Fernet stock) a pět lahví piva Pilsner urquel. Poškozené organizaci tím způsobil škodu za více jak 6 000 korun. Prachatičtí policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

Opilec skončil v policejní cele

Prachatice – Vandal vysypal popelnici a pak se pustil do skleněné výlohy obchodu.

Prachatičtí policisté vyjížděli v sobotu před desátou hodinou večerní do ulice Poštovní v Prachaticích. Agresivní muž tam nejprve úmyslně vysypal popelnici a pak pěstmi a kopy mlátil do skleněné výlohy jednoho obchodu. Agresor svého jednání nezanechal ani po příjezdu policistů. Na jejich výzvu, aby upustil od protiprávního jednání nereagoval, proto proti němu policisté použili donucovací prostředky. Podezřelý, kterému policisté naměřili přes dvě a půl promile alkoholu v dechu, skončil v policejní cele. Vzhledem k tomu, že se muž, který vzbudil veřejné pohoršení a znečistil veřejné prostranství, dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, bude se muset ze svého jednání zodpovídat u přestupkové komise ve správním řízení.

 

-red, p cr-