mpilustr

Hledané osoby i domácí rozbroje

A další více než dvě desítky případů  řešili strážníci ve druhé polovině června. Některé z nich ve spolupráci s místní Policií ČR.  V úředních záznamech se tak nově objevily případy hledaných osob, opilců, nočních výtržností, rvaček…

 

Z  řešených případů:

 

Pátrání po pohřešované dívce skončilo šťastně – ve druhé polovině června řešili strážníci MP případ, kdy v nočních hodinách společně s policisty hledali 26letou ženu. Pátrání naštěstí dopadlo dobře, žena byla nalezena v pořádku, převezena na obvodní oddělení Policie ČR k podání vysvětlení a poté předána rodičům. Případ byl ukončen kolem třetí hodiny ráno.

 

Druhý případ, kdy s Policií ČR strážníci spolupracovali při hledání osob, se stal jen o několik dní později. Devatenáctiletého mladíka strážníci našli v jednom z místních barů a převezli jej na OO P ČR.

 

Zákaz pouličního prodeje porušili tři muži, kteří na malém náměstí prodávali zboží. Hlídka strážníků na místě zjistila totožnost osob, jeden z mužů předložil výpis ze živnostenského rejstříku. Strážníci prodávající poučili, že na území města je podomní i pouliční prodej zakázán, výjimkou jsou pouze případy, kdy je tato činnost povolena městským úřadem. Po domluvě skupinka mužů místo opustila.

 

Sexuální služby opět nabízela žena v ulici Pasovská. Při běžné kontrolní činnosti to zjistila hlídka MP a ženě na místě uložila blokovou pokutu, protože dotyčná svým jednáním porušila vyhlášku města.

 

Domácí rozbroje skončily zraněním. I u takových případů poměrně často strážníci městské policie „uklidňují” znesvářené strany. Policie požádala MP o asistenci v případě domácí hádky a fyzického napadení, kdy se muž hádal se svou dcerou. Při šetření potyčky na místě před domem strážníci zjistili, že napadená má tvář od krve. Na místo přivolaná ZZS ji ošetřila, žena byla poučena o dalším postupu a celá událost bude dále řešena Policií ČR.

 

Další noční rvačka před barem v Nádražní ulici se obešla bez zranění. V nočních hodinách 23. června se do sebe pustila skupinka Romů. Na služebnu MP to telefonicky oznámil jeden z občanů města. Hlídka se na místo dostavila před jedenáctou v noci společně s hlídkou OO PČR a situaci uklidnili. Dále bude případ řešit příslušný odbor MÚ Vimperk.

 

Nehoda je na kamerovém záznamu, pachatel ‘neujede’. Majitel osobního vozu nahlásil dopravní nehodu, od které viník ujel. Při parkování v ul. 1. Máje, za křižovatkou s ul. Sadová, mu někdo naboural levý bok osobního automobilu KIA. Viník se nepokusil majitele vozu kontaktovat, ani na místě nezanechal žádnou zprávu, kontakt. Záznam z městského dohlížecího kamerového systému, který na toto místo „vidí”, bude jedním z důkazů při šetření případu – jako dopravní nehody – Policií ČR.

 

Poraněného opilce si převzala záchranka. Telefonické oznámení zavedlo strážníky poslední červnový pátek v nočních hodinách do ulice Sušická. Mezi garážemi zde byl spatřen podnapilý muž, který se silně motal a poté slyšel jeden z nájemníků blízkých domů hluk jakoby způsobený pádem. Z obavy o možné zranění dotyčného přivolal na místo MP. Hlídka zjistila, že jde o podnapilého muže, který byl skutečně lehce zraněn – měl rozbitý nos a tržnou ránu nad okem. Přivolaná ZZS muže odvezla k ošetření do prachatické nemocnice.

 

Fyzické napadení – v sobotu 28. června v dopoledních hodinách byla MP požádána kolegy ze státní policie o pomoc při prošetřování oznámení fyzického napadení hosta nonstop baru Westlife.
Hlídka strážníků na místě hovořila se servírkou, která sdělila, že oznamovatel byl v silně podnapilém stavu, slovně napadal obsluhu i ostatní hosty, proto mu odmítla prodat další alkohol a z baru byl vyveden. Začal vyhrožovat fyzickým napadením. Poté zmizel. Hlídka strážníků ani policisté jej na území města nikde nezjistili. V případě dodatečného oznámení uvedeného přestupku bude tento předán přestupkové komisi k dalšímu šetření.

– mp, red-