Jaký bude letošní BJF v Prachaticích?

Prachatice se spolu s dalšími městy připravují na letošní BOHEMIA JAZZ FEST, v němž vystoupí hvězdy světového formátu.

 

bjf v prachaticích

 

 

IX. ročník BJF v Prachaticích

 

Objevte rytmus České republiky na 9. ročníku mezinárodního hudebního festivalu BOHEMIA JAZZ FEST – od 15. do 26. července v Praze, Domažlicích, Táboře, Plzni, Liberci, Zlíně, Brně , Písku a Prachaticích.

 

Festival představí jako každý rok špičkové umělce z celého světa. Kapely z Belgie, Holandska, Německa, Rakouska, Estonska, Dánska, Norska, Slovenska, Polska, Ukrajiny, Brazílie, USA a České republiky roztančí historická náměstí, a co je úžasné – všech 33 koncertů je pro posluchače úplně zdarma. 15. července festival zahájí americká legendární formace Danilo Pérez/Brian Blade/John Patitucci koncertem na Staroměstském náměstí, který bude přenášet Česká televize. Dále pokračuje vystoupením kytaristy Johna Scofielda a jeho formace UberjamBand, amerického varhaníka Dr. Lonnie Smith a jeho tria nebo brazilské zpěvačky a její kapely z Rio de Janeira Leny Andrade a mnoha dalších. “Já vidím festival jako jeden celek a rád bych, aby posluchači navštívili co možná největší počet koncertů a měst “ říká zakladatel a umělecký ředitel festivalu kytarista Rudy Linka. “ Každé město má svoji jedinečnou atmosféru, proto je BJF úplně skvělým lákadlem, proč si projet naši krásnou vlast . Kombinace letních večerů, úžasné architektury a světové hudby pod širým nebem – co může být lepšího?” ptá se Linka.

 

 

Program na té nejvyšší umělecké úrovni, který BJF každý rok má, je důvodem, proč americký časopis DownBeat (USA) již po páté zařadil BJF do svého přehledu nejvýznamnějších kulturních událostí světa a průvodce Michelin (FR) uvádí BJF pod hlavičkou „musí se vidět” . Objevte rytmus České republiky, vítejte na Bohemia Jazz Festu!

 

 

BJF v Prachaticích se koná 26.července na Velkém náměstí a začíná

v 17:00 hodin koncertem skvělého slovenského pianisty Matěje Benka a jeho tria.

Od 18:30 se představí jazz/rock/pop – polsko/ukrajinská formace Dagadana

a ve 20:30 koncert vyvrcholí koncertem rakouského jazzového tria Mario ́s Room Interzone.

 

-kis-