Rada schválila granty i úpravy kolem bazénu

Rada města na svém pondělním jednání schválila mj. také přidělení grantů ve II. kole. Podle pravidel pro „Grantový program města Sušice v oblasti kultury, sportu, volného času a vzdělávání“ schválených zastupitelstvem města 12. prosince 2012 byl vyhlášen grantový program na rok 2014. Do uzávěrky 2. kola (30. června 2014) bylo doručeno celkem 20 žádostí – celková požadovaná částka činila 384.375,- Kč.

V rozpočtu města Sušice pro rok 2014 je v org. 184 – Příspěvek zájmovým organizacím – granty vyčleněno 530.000,- Kč. V 1. kole bylo přiděleno 444.000,- Kč. V org. 184 tedy zbylo 86.000,- Kč. Na dubnovém zastupitelstvu bylo schváleno rozpočtové opatření, díky kterému do org. grantů přibylo 110.000  Kč.

Celkem tedy bylo ve II. kole k rozdělení 196 000 Kč. Posouzení jednotlivých žádostí proběhlo na společném jednání kulturní a sportovní komise(před zasedáním rady) rovněž 7. července 2014. Komise navrhla přidělení grantů ve výši zbývajících prostředků, tedy 196 000 Kč. (Přehled žadatelů a přidělených grantů bude zveřejněn samostatně).

***

Jedním z dalších bodů na jednání rady byly terénní úpravy kolem krytého bazénu. Zakázka na provedení  byla  (ve smyslu zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, §18, odst. 1, písm. e) ) realizace zelených ploch byla zadána společnosti SULES, s. r. o. Cena za provedení práce , vycházející z ze schváleného ceníku v roce 2010 by měla být maxmálně 372 tisíc (bez DPH).  Odborná zahradnická firma doporučuje osázení’  za použití starších rostlin, protože tyto rychleji pokryjí exponované plochy a zamezí se tak další erozi svahů. Rada města tuto nabídku schválila. 

***

Rada města dále na svém jednání přijala usnesení:

 

RM schválila udělení výjimky pro ukončení hudební produkce festivalu Red Hot Island, konec festivalu tak je v 02:00 hod. dne 20. 7. 2014.

 

RM uložila řediteli SKC ve spolupráci s Odborem majetku a rozvoje města připravit smluvní podobu užívání majetku města pro potřeby zajištění kulturních a společenských akcí (pódium apod.).

 

RM vzala na vědomí návrh koncepce budoucího fungování objektu Sokolovny.

 

RM schválila uzavření dodatku ke smlouvě o dílo na zpracování „Lesní hospodářské osnovy pro Lesní hospodářský celek Sušice, zařizovací obvod Kašperské Hory 2“ s platností od 1. 1. 2014 do 31. 12. 2023 se společností LESPROJEKT Stará Boleslav s.r.o.


RM souhlasila s přijetím účelové dotace od Plzeňského kraje v rámci programu „Program podpory rozvoje venkovského cestovního ruchu v Plzeňském kraji pro rok 2014“ ve výši 40.000,- Kč na projekt „Bezpečná vodácká turistika na řece Otavě I. etapa – vodácké značení“ a pověřila starostu města podpisem smlouvy o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Plzeňského kraje.

 

RM souhlasila s přijetím účelové dotace od Plzeňského kraje v rámci programu „Podpora činnosti informačních center na území Plzeňského kraje v roce 2014“ ve výši 10.000,- Kč na projekt „Úschovné boxy pro lyže a nadměrná zavazadla“ a pověřila starostu města podpisem smlouvy o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Plzeňského kraje.

 

RM souhlasila s uspořádáním akce „Kdo si hraje, zlobí míň“, organizovanou panem Romanem Holým, U Koupaliště 156, 342 01 Sušice a s úhradou částečných nákladů na akci ve výši 50.000,- Kč + DPH. Částka bude hrazena z org. 179 (propagace).

 

RM schválila výpůjčku přenosného pódia pro Sušické kulturní centrum, pro kulturní akci Red Hot Island, dne 19. 7. 2014

 

RM schválila smlouvu o dílo na akci: „Výměna oken v objektu čp. 131, Nábřeží J. Seitze, Sušice – 2. etapa“ se zhotovitelem Jan Prexl – Truhlářství, Blatná ve výši 520 984,50 Kč včetně DPH a pověřila starostu města jejím podpisem.

 

RM rozhodla na základě doporučení komise o výběru zhotovitele na akci „Výměna oken v objektu čp. 132, Nábřeží J. Seitze, Sušice“ – firmě Jan Prexl – Truhlářství, Blatná, za cenu  719 419,40 Kč včetně DPH. RM schválila smlouvu o dílo a pověřila starostu města jejím podpisem. Komise doporučila  tuto nabídku, která splňuje všechny požadavky výzvy, navíc objekt je stavebně propojen s čp. 131 a bude tedy zaručený stejný vzhled oken. Jedná se o zakázku malého rozsahu na stavební práce 2. Kategorie

 

RM schválila zadání obnovy dětského hřiště na ul. Volšovská, společnosti SULES, s.r.o. za podmínek dle přiložené cenové nabídky, tj. za cenu nejvýše 70 tis. Kč bez DPH. Předmětem obnovy je oprava pískoviště a zřízení oplocení proti psům, dále úprava okolních ploch a mobiliáře po stavbě přípojky teplovodu k objektu bazénu.

 

RM schválila znění smluv se společností ČEVAK, a.s. České Budějovice, o dodávce vody a o odvádění odpadních vod pro objekt bazénu a o dodávce vody a o odvádění odpadních vod pro objekt zimního stadionu pověřila starostu jejich podpisem.

 

RM schválila uzavření smlouvy na poskytování odborných a poradenských činností a souvisejících služeb v rámci projektu „Nákup kompostérů do domácností ve městě Sušice“ s Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje, o. p. s.

 

RM schválila čerpání částky 130 tis. Kč z investičního fondu ZŠ Lerchova (org. 216) na opravu lina v přízemí objektu základní školy – pavilonu D.

 

RM souhlasila se zařazením města Sušice do územní působnosti Místní akční skupiny Pošumaví, z.s.p.o. na období 2014 – 2020.

 

RM souhlasila s realizací Strategie komunitně vedeného místního rozvoje území Místní akční skupiny Pošumaví, z.s.p.o. na období 2014 – 2020 na svém správním území.

 

a další.

(red)

 

Kompletní zápis z rady najdete na stránkách města Sušice.