policie

Rozříznou stan a kradou

Řidič pod vlivem alkoholu

 

SUŠICE – Dechová zkouška u řidiče odhalila požití alkoholu před jízdou.  

V pondělí 14. července v 00.30 v ul. Nádražní v Sušici zastavili policisté 19letého řidiče ze Sušice ve voze Škoda Felicie. Při kontrole se muž podrobil dechové zkoušce, při které se na displeji přístroje ukázala hodnota 1,33 promile, opakovaná zkouška pak naměřila 1,5 promile. Následovalo lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Muži zákona mu zadrželi řidičský průkaz a jeho jednání evidují policisté ze Sušice pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
 

Dopravní nehoda s alkoholem

 

KLATOVY – Dechová zkouška při dopravní nehodě odhalila u řidičky alkohol. Policie hledá případné svédky nehody.

Uplynulý týden ve středu odpoledne v  16.50 hodin  došlo na ulici Plánická v Klatovech  k dopravní nehodě,  při níž měla 22letá řidička ve vozidle Renault Megane couvat před ZUŠ v Klatovech z parkovacího místa na místní komunikaci ul. Plánická před lékárnou. V tu dobu projížděla po ul. Plánická 21letá řidička, která měla narazit do zadní části vozidla Renault. Dopravní policisté z Klatov, kteří nehodu šetří provedli u obou dechové zkoušky a zjistili, že mladší řidička se před jízdou zřejmě posilnila alkoholem, protože výsledek zkoušky prokázal 1 promile alkoholu v dechu. Dopravní nehoda se obešla bez zranění a škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Případ nadále šetří policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech.
 
     V souvislosti s výše popsanou dopravní nehodou žádají policisté z dopravního inspektorátu v Klatovech případné svědky nehody, kteří  mohou svojí výpovědí přispět k objasnění nehodového děje, aby se obrátili osobně či telefonicky  (tel. č. 606 655 419, 974 334 250 nebo 9774 334 251) na jejich služebnu.
 
 
 

Vloupání do restaurace

 

KLATOVSKO – Pachatel odcizil z restaurace hotovost, tabákové výrobky a potraviny v celkové hodnotě více než 15 tisíc korun.  

V době od půlnoci do odpoledních hodin včerejšího dne vnikl neznámý pachatel do restaurace ve Švihově. Po vloupánií do vnitřních prostor, odcizil finanční hotovost, tabákové výrobky, energetické nápoje a mražené výrobky. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 16 tisíc korun. Policisté jednání pachatele prověřují pro přečin krádeže.
 
 

Zahrádkáři, pozor na zloděje!

 

KLATOVSKO – Neznámý pachatel odcizil nářadí za 10 tisíc korun.  

V přesně nezjištěné době z neděle na pondělí došlo k vlloupání v zahradní kolonii v Klatovech. Pachatel překonal násilím dveře do zahradní kolny a po prohledání z místa odcházel s kotoučovou pilou.
 
Druhý případ, který šetří klatovští policisté,  se stal v zahrádkářské kolonii U Lomečku. Pachatel překonal zajištění  kolny a poté co vnikl do vnitřních prostorů, odcizil vrtačku, hoblík, rozbrušovačku a pilu.
 
Celková škoda v obou případech dosáhla částky 10 tisíc korun. Policisté jednání pachatele kvalifikovali jako přečin krádeže a porušování domovní svobody. Ve věci zahájili úkony trestního řízení a případem se nadále zabývají.
 
 

Krádež nářadí

HORAŽĎOVICE – Neznámý pachatel odcizil nářadí za 200 tisíc korun.  

Minulý týden, od 9. do 10. července dosud neznámý pachatel odcizil z budovy Českých drah na Klatovsku nářadí v hodnotě 200 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, případem se policisté  intenzivně zabývají a po pachateli pátrají.
 
 

Zloději se soustředii na kempy – rozříznou stan a kradou

Policisté z obvodního oddělení Horažďovice prověřují krádež mobilního telefonu v kempu Velké Hydčice. Neznámý pachatel měl v neděli v době od 00.30 do 7.30 hodin rozříznout stěnu stanu a odcizit mobilní telefon. Ačkoliv škoda dosáhla částky 1 tisíce korun, policisté jednání pachatele kvalifikovali jako přečin krádeže a porušování domovní svobody. Ve věci zahájili úkony trestního řízení a případem se nadále zabývají.

 
 
Další případy krádeže ze stanů šetří policisté z Plánice. V přesně nezjištěné době z noci ze soboty na neděli měl pachatel v kempu Hnačov po rozříznutí stěny vniknout do stanu a odcizit mobilní telefon. Do  dalších dvou stanů vnikl pachatel bez násilí a odtud si odnesl rovněž mobilní telefon s finanční hotovost ve výši 300 korun. Celková škoda v těchto třech případech dosáhla částky téměř 6 tisíc korun.  Policisté případ šetří pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.
 
 
 
-p cr-