policie

Vyhrožoval policistům, půjde před soud

Opilec vyhrožoval policistům, půjde před soud

 

Konflikt, který řešili prachatičtí policisté v polovině června, má dohru. Opilý muž (31 let) z Vimperska, který vyčkával v čekárně Obvodního oddělení policie Prachatice na převoz na českobudějovickou protialkoholní záchytnou stanici, totiž slovně napadal tři místní policisty. Měl v sobě více než 1,7 promile alkoholu. Muže zákona sprostě urážel a vyhrožoval jim. Policisté mu v těchto dnech sdělili podezření ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Prachatičtí policisté případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Muž by tak měl do dvou týdnů stanout před soudem.

 

 

Zloděj odcizil konstrukci lešení za 35 000 korun.

Prachatičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci ze čtvrtka na pátek odcizil lešení, které stálo u nově postavené budovy v ulici Nová v Prachaticích. Jednalo se o dvě sestavy, tzv. kostky vysoké 2,5 metru a dvě podlážky. Škoda, která vznikla majiteli lešení, dosáhla výše 35 000 korun. Policisté provedli ohledání místa činu a nyní se případem intenzivně zabývají.
 
 
Krádež peněz z provozovnyNeopatrnost se v pondělí dopoledne nevyplatila pracovnici jedné provozovny na prachatickém náměstí. V nestřeženém okamžiku totiž do provozovny, konkrétně do jedné neuzamčené a otevřené místnosti vnikl neznámý pachatel a odcizil odtud finanční hotovost ve výši 12 000 korun. Žena se ihned obrátila na prachatické policisty, kteří se případem začali zabývat.
 
 
 
Načerpal naftu “za pět prstů”
 
Policisté z obvodního oddělení v Horní Vltavici pátrají po neznámém pachateli, který někdy během uplynulého víkendu odcizil naftu z nákladního automobilu značky Renault. Vozidlo stálo zaparkované na jednom parkovišti nedaleko hranic s Německem. Zloděj za použití násilí překonal uzamykatelný plastový uzávěr od palivové nádrže a následně odtud odčerpal 300 litrů motorové nafty. Krádeží a poškozením tak způsobil škodu za více než 11 000 korun.
 
 
 

Dopravně bezpečnostní akce “X” proběhla o víkendu

 

O třetím prázdninovém víkendu se opět jihočeští policisté zaměřili na pozemní komunikace v kraji, v rámci vyhlášené celorepublikové dopravně bezpečnostní akci „X“ s cílem snížení nepříznivého vývoje dopravní nehodovosti za toto období v minulých letech, ve snaze ovlivnit nekázeň některých účastníků a snížení vývoje dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích v celé republice.
 
Do akce se zapojilo více než 280 policistů především z řad pořádkové a dopravní policie. Za dobu zhruba šesti hodin  zastavili a zkontrolovali bezmála 2 000 motorových vozidel. Přitom zjistili 406 dopravních přestupků – z toho 111 porušení nejvyšší povolené rychlosti. 4 řidiči před jízdou požili alkoholické nápoje, 44 řidičů a spolujezdců se před jízdou nepřipoutalo. U 66 motorových vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav. Při jízdě po dálnici D3 nebyla na 4 vozidlech vylepená dálniční známka.
 
Většina přestupků byla vyřešena uložením blokové pokuty.
Dopravní akce budou pokračovat dle plánovaných opatření přes celé léto.
 
– p cr –